Головна » Архив материалов
Ми легше визнаємо свої помилки 
у поведінці, ніж у мисленні. 
Ніхто не може оцінювати іншого, поки не навчиться оцінювати самого себе. 
 К. Роджерс
 16 листопада в усьому світі відзначають Міжнародний день толерантності. Його запровадили у 1995 за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри.
 Навчання починається з дітей, яких варто вчити не просто бути «такими як всі», а, поважаючи інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію. Тож ЮНЕСКО пропонує відзначати День толерантності у школах і в
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 475 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 17 Ноября 2015

Дорожні правила вивчай,
Їх треба заучити!
Ніколи їх не забувай,
Щоб у безпеці жити!
 З появою автомобілів, виникло питання, як забезпечити безпеку їх руху та безпеку пішоходів.
 Для цього були створені правила дорожнього руху, які обов'язкові для виконання всіма учасниками дорожнього руху. Вони встановлюють єдиний порядок руху на всій території України. Виконання цих правил – запорука у збереженні свого життя на дорозі.
 Відповідно до листа відділу освіти №01-17/185 від 06.11.2015 року в Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів було розпочато Тиждень безпеки дорожнього руху. 
 Впродовж тижня класними керівниками були проведені виховні бесіди «На наших вулицях», «Знай і виконуй правила дорожнього руху» , «Будь обережним на дорозі», практичне заняття з медсестрою школи «Перша медична допомога при ДТП», виставка матеріалів та дидактичних посібників «Безпечна дорога».Учні початкових класів були залучені в конкурсі малюнків «Безпека на дорозі». Вчи
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 456 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 16 Ноября 2015

   13 листопада 2015 року вчителем образотворчого мистецтва Залуцькою Н.О. було проведено майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки. У заході брали участь члени шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів та музичного мистецтва, заступник директора школи з навчально-виховної роботи – Яцина М.І.
 Лялька-мотанка – українська народна лялька, символ жіночої мудрості.Уміння її виготовляти - це можливість вчителя долучити учнів до забутих народних ремесел, це один із важливих напрямів національно-патріотичного виховання. це. зрештою. можливість використання мотанки в рамках волонтеського руху, як обереги для наших воїнів на сході...
 Здавна у кожній родині лялька-мотанка виконувала роль оберегу, була символом мудрості, берегинею роду, символом матері-прародительниці та зв’язку між поколіннями, одна із найдревніших іграшок і сакральних істот нашого народу, якій тисячі й тисячі років. Дуже важливою частиною виготовлення ляльки-мотанки є знання обрядів і їх дотримання. Лялька-мотанка ні в якому разі не шиється, не проколюється голками чи шпильками – виключно мотається. Звідси і назва - МОТАНКА. Голку мо
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 489 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 14 Ноября 2015

Кожна дитина має відкрити в собі творця,
адже без творчої діяльності
неможливий гармонійний розвиток
і формування особистості.
 13 листопада 2015 року в нашій школі пройшов День мистецтва в рамках Тижня молодшого школяра.
 Розпочався він зі Свята української пісні „Сплетемо з пісень віночок”, яке підготувала вчитель музичного мистецтва Залуцька Наталія Омелянівна. Недарма кажуть: „Пісня – душа народу”. І справді, яке це диво – українська пісня! Кого тільки не полонила її вічна краса. Українська пісня – то живий скарб, що йде від покоління до покоління, несучи радість чи смуток, чаруючи людську душу, даючи їй силу й натхнення.
 На святі прозвучали українські народні пісні „Вийшли в поле косарі” , „Грицю, Грицю, до роботи”, „Котику сіренький”, „Варенички”, „Ой, Марічко, чичері”, пісня-гра „Голуб”, а також пісні українських композиторів – „Добрий день, матусю-Україно!”( муз. М.Ведмедері), „Побажання”
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 521 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 13 Ноября 2015

Виростай, дитино, й пам'ятай:
Батьківщина - то найкращий край.
 Любов до рідної Батьківщини плекаємо з дитинства. Знати і поважати державну символіку, звичаї та традиції свого народу - честь і обов'язок кожного громадянина української держави.
 12 листопада 2015 року в нашій школі проводився День патріотичного виховання. Вчитель Сидун О.П. провела цікавий і навчальний позакласний захід з учнями 2 класу "Тепло долонь, і розуму, і серце я милій Україні віддаю". На святі пролунали чудові вірші та пісні про рідну землю. Маленькі українці стверджували всім присутнім, що наша країна - приклад великої мужності, витривалості та духовності. Учні мали змогу створити коло єднання, де кожен мав назвати те, що нас єднає, що робить єдиним народом, і взяти за руку товариша.
 В кінці свята учні презентували свої малюнки-обереги та листи, які вони підготували бійцям АТО, тим хто захищає нашу рідну землю від ворогів.
... Читать дальше »
Просмотров: 447 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 12 Ноября 2015

Кожне дитя певною мірою геній
і кожен геній певною мірою дитя.
А. Шопенгауер

 

Сьогодні 10 листопада 2015 року в нашій школі - день цікавої математики. Учні початкових класів змогли показати свою ерудицію, свої акторські здібності, вміння співпрацювати у колективі. Юні актори показали сценку "Свято в королівстві зошита", де Королева зошитів оголосила переможців акції &qu ... Читать дальше »
Просмотров: 581 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 11 Ноября 2015

«Мову треба вчити, мову треба знати.
Ясно й зрозуміло треба розмовляти»  
 Саме під таким девізом пройшов у школі День мови та культури спілкування в рамках Тижня молодшого школяра.
 Любов до рідної мови, любов до рідної Батьківщини — невіддільні поняття. Вони споконвіку живуть у людських серцях і притаманні тим, хто шанує історію й культуру власного народу. Дійсно, не було жодного видатного письменника, який би не висловив любові до рідної мови, а також своєї тривоги за її долю. Дійсно, не було жодного поета, який би не покладав на рідну мову найсвітліших надій. Та, на жаль, дуже часто ми робимо помилки під час спілкування один з одним, а коли пишемо твори чи диктанти, то їх стає ще більше. 
 10 листопада 2015 року вчителем початкових класів Логойдою М.М. було проведено інсценізація «У країні помилок»
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 495 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 10 Ноября 2015

 У науці слава дістається тому, хто переконав світ, 
 а не тому, хто першим набрів на ідею.
 Дарвін Франсіс
 Сьогодні 10 листопада - Всесвітній день науки в ім’я миру і розвитку. Проведення Дня науки з метою підвищення усвідомлення громадськістю в усім світі її користі було рекомендовано в 1999 році на проведеній у Будапешті Всесвітній науковій конференції, де була висловлена необхідність щільнішої взаємодії між наукою й суспільством. Услід конференції 1999 року, ЮНЕСКО офіційно заснувала Всесвітній день науки, проголосивши його на загальній конференції в 2001 році. Вперше в глобальному масштабі Всесвітній день науки був відзначений 2002 року.
 Але перша зустріч з різними науками відбувається в стінах школи, тому день науки – це свято для всіх школярів.Справжні вчені вміють думати самостійно і швидко. Саме цього ми повинні навчитися в школі. 
  З нагоди цього свята в Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів педагогом-організатором Голод Я.А. була проведена інтелектуальна гра «Брейн-ринг». У грі взяли участь 2 команди: «Царі науки
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 471 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 10 Ноября 2015

Нації вмирають не від інфаркту. 
Спочатку їм відбирає мову.
Ліна Костенко
 9 листопада 2015 року, у День української писемності та мови, у нашій школі за доброю традицією був проведений І шкільний етап конкурсу знавців рідної мови імені Петра Яцика.
 Петро Яцик – відомий канадський бізнесмен і меценат українського походження. З кінця 50-х років минулого століття почав направляти значні кошти на реалізацію різноманітних наукових та культурних проектів української діаспори. Він став першим меценатом багатотомної «Енциклопедії українознавства»,  що видава
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 466 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 09 Ноября 2015

Вивчайте, любіть свою мову, як світлу Вітчизну любіть.
 (В.Сосюра).
 Моваце скарбниця духовних надбань нації, досвіду співжиття, праці і творчості багатьох поколінь. У її глибинах — філософський розум, витончений естетичний смак, поетичне чуття, сила надзвичайної чутливості до найтонших переливів людських почуттів і явищ природи.
 9 листопада 2015 року в Руськівській школі І-ІІ ступенів вчителем української мови Деркач Ольгою Іванівною було проведено позакласний захід до дня української писемності. Метою свята було ознайомити учнів з виникненням писемності, показати красу і багатство рідної мови, її різноманітні можливості, довести, що рідна мова — це духовна святиня, найбільший і найдорожчий наш скарб; сприяти розширенню словникового запасу школярів, розвиткові творчих здібностей, бажанню берегти свою національну культуру; розвивати почуття наці­ональної гідності, виховувати потребу зберігати, як святиню, все те, що пов’язує нас із рідною землею; любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.
 До дня писемності було підготовлено виставку книг, п
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 638 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 09 Ноября 2015

« 1 2 ... 80 81 82 83 84 85 »