Головна » 2024 » Апрель » 03

В Руськівській гімназії для освітян відбувся майстер-клас з арт-терапії на тему «Правопівкульне малювання», за сприяння Міжнародної організації міграції (МОМ).

Мета заняття – засвоєння на практиці декількох основних технік малювання, розкриття своєї творчої індивідуальності, підвищення самооцінки та зняття емоційної напруги. Механізм роботи правопівкульного малювання полягає у швидкому включенні в роботу правої півкулі мозку, підвищенні її активності до рівня повної гармонії обох півкуль.

Багато учасників на початку заняття досить скептично поставилися до обіцянки модератора за один день відкрити в собі здатність малювати, навіть якщо ніколи не тримали пензлика в руках. Але вже до кінця заняття кожен відчув себе справжнім художником, результатом роботи якого стали не просто малюнки, а цілісні картини, що вражали своєю глибиною та живими образами. Це відбулося завдяки умінню донести до кожного, що майстерність малювати полягає не лише у типових техніках. Зокрема необхідно навчитися бачити речі особливим чином, яким уміють бачити їх художники.

Як результат – учасники майстер-класу відчули впевненість у своїх силах, позбулися тривожності і хвилювання, зуміли вийти за рамки стереотипів, розслаби ... Читать дальше »

Просмотров: 13 | Добавил: Любов | Дата: 03 Апреля 2024