Головна » 2015 » Ноябрь » 14 » Майстер-клас "Виготовлення ляльки - мотанки"
08:46
Майстер-клас "Виготовлення ляльки - мотанки"
   13 листопада 2015 року вчителем образотворчого мистецтва Залуцькою Н.О. було проведено майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки. У заході брали участь члени шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів та музичного мистецтва, заступник директора школи з навчально-виховної роботи – Яцина М.І.
 Лялька-мотанка – українська народна лялька, символ жіночої мудрості.Уміння її виготовляти - це можливість вчителя долучити учнів до забутих народних ремесел, це один із важливих напрямів національно-патріотичного виховання. це. зрештою. можливість використання мотанки в рамках волонтеського руху, як обереги для наших воїнів на сході...
 Здавна у кожній родині лялька-мотанка виконувала роль оберегу, була символом мудрості, берегинею роду, символом матері-прародительниці та зв’язку між поколіннями, одна із найдревніших іграшок і сакральних істот нашого народу, якій тисячі й тисячі років. Дуже важливою частиною виготовлення ляльки-мотанки є знання обрядів і їх дотримання. Лялька-мотанка ні в якому разі не шиється, не проколюється голками чи шпильками – виключно мотається. Звідси і назва - МОТАНКА. Голку можна застосовувати лише при виготовленні одягу для ляльки і ні в якому разі не пришивати нічого до самої ляльки. А ще не можна робити ляльку-мотанку в поганому настрої.
 Майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки називають ще терапією, душевним відпочинком. Виготовлення української традиційної ляльки Залуцькою Н.О. виглядало настільки цікаво і пізнавально, що кожен учасник майстер-класу, захотів стати його учасником і до кінця заходу уже "красувалося" цілий "гурт" ляльок. Так вчителі нашої школи долучилися до виготовлення мотанки.
  Такі майстер-класи дуже необхідні в роботі з кадрами.
Переглядів: 490 | Додав: natalka_mashkarynetz | Рейтинг: 5.0/5