Головна » 2015 » Ноябрь » 09
Нації вмирають не від інфаркту. 
Спочатку їм відбирає мову.
Ліна Костенко
 9 листопада 2015 року, у День української писемності та мови, у нашій школі за доброю традицією був проведений І шкільний етап конкурсу знавців рідної мови імені Петра Яцика.
 Петро Яцик – відомий канадський бізнесмен і меценат українського походження. З кінця 50-х років минулого століття почав направляти значні кошти на реалізацію різноманітних наукових та культурних проектів української діаспори. Він став першим меценатом багатотомної «Енциклопедії українознавства»,  що видава
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 470 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 09 Ноября 2015

Вивчайте, любіть свою мову, як світлу Вітчизну любіть.
 (В.Сосюра).
 Моваце скарбниця духовних надбань нації, досвіду співжиття, праці і творчості багатьох поколінь. У її глибинах — філософський розум, витончений естетичний смак, поетичне чуття, сила надзвичайної чутливості до найтонших переливів людських почуттів і явищ природи.
 9 листопада 2015 року в Руськівській школі І-ІІ ступенів вчителем української мови Деркач Ольгою Іванівною було проведено позакласний захід до дня української писемності. Метою свята було ознайомити учнів з виникненням писемності, показати красу і багатство рідної мови, її різноманітні можливості, довести, що рідна мова — це духовна святиня, найбільший і найдорожчий наш скарб; сприяти розширенню словникового запасу школярів, розвиткові творчих здібностей, бажанню берегти свою національну культуру; розвивати почуття наці­ональної гідності, виховувати потребу зберігати, як святиню, все те, що пов’язує нас із рідною землею; любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.
 До дня писемності було підготовлено виставку книг, п
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 640 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 09 Ноября 2015



Війни виграють не генерали, війни виграють шкільні вчителі та парафіяльні священники.
   Отто фон Бісмарк 

 Відповідно до річного плану роботи школи та затвердженого директором плану з 9 по 13 листопада 2015 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів проходитиме Тиждень молодшого школяра. Його мета - зацікавити учнів до вивчення навчальних предметів, зробити навчання більш розмаїтим, відкрити нові, нетрадиційні підходи до вивчення навчальних дисциплін, а також показати тісний зв'язок вивченого в школі з життям людини. Робота Тижня спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів та учнів, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини.
 Перший день Тижня – День знань. ... Читать дальше »

Просмотров: 550 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 09 Ноября 2015