Головна » 2015 » Ноябрь » 9 » Мова - скарбниця духовності народу!
17:32
Мова - скарбниця духовності народу!
Вивчайте, любіть свою мову, як світлу Вітчизну любіть.
 (В.Сосюра).
 Моваце скарбниця духовних надбань нації, досвіду співжиття, праці і творчості багатьох поколінь. У її глибинах — філософський розум, витончений естетичний смак, поетичне чуття, сила надзвичайної чутливості до найтонших переливів людських почуттів і явищ природи.
 9 листопада 2015 року в Руськівській школі І-ІІ ступенів вчителем української мови Деркач Ольгою Іванівною було проведено позакласний захід до дня української писемності. Метою свята було ознайомити учнів з виникненням писемності, показати красу і багатство рідної мови, її різноманітні можливості, довести, що рідна мова — це духовна святиня, найбільший і найдорожчий наш скарб; сприяти розширенню словникового запасу школярів, розвиткові творчих здібностей, бажанню берегти свою національну культуру; розвивати почуття наці­ональної гідності, виховувати потребу зберігати, як святиню, все те, що пов’язує нас із рідною землею; любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.
 До дня писемності було підготовлено виставку книг, презентацію Power Point.
 Учні 6-9 класів пригадали історію виникнення писемності, відчули красу рідної мови, декламували поезії " Не замовкай ніколи, рідне слово"," Моя Україна", і під кінець свята заспівали пісню "Україна". 
Не замовкай ніколи, рідне слово,
Іскрися жартом, піснею злітай.
Над нами квітни завжди веселково,
Щоб сяяв щастям український край!
Переглядів: 640 | Додав: natalka_mashkarynetz | Рейтинг: 5.0/2