Головна » Архив материалов
Вітчизна — це не хтось і десь,
Я — теж Вітчизна. 
 І. Світличний  
 5 листопада 2015 року у стінах нашої школи було організовано благодійний ярмарок «З Україною в серці». На ярмарку було запрошено голову Ракошинської сільської ради Коштуру В.О. та заступника голови сільської ради Логойду Т.І.
 Уже з самого ранку в цей день не було спокою ні батькам, ні учням, ні вчителям, ні всім без винятку працівникам школи. Такого активного заходу у школі ще не було. На великій перерві було відкриття ярмарки, а організаційні комітети класів тим часом вже чекали на покупців. Коли ми спустилися на ярмарку, що була організована в спортзалі школи, не могли надивуватися на фантазію та ентузіазм батьків та учнів школи. Це і медяні печива-герої мультяшок (Малишко Олександр), і спечені своїми руками «Барні зі смаком шоколаду» (Медвідь Владислав), Віка та Ніка Логойди взагалі відзначилися своїм вмінням домовлятися 
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 549 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 05 Ноября 2015

  Міжнародний день шкільних бібліотек був проголошений у 1999 році за ініціативою ЮНЕСКО. Проголосив це свято президент Міжнародної асоціації шкільних бібліотек доктор Бланш Вуллз. У 2008 році координатор проекту Рік Малхолланд зробив заяву про перетворення Міжнародного дня шкільних бібліотек у Місячник. Ця зміна збіглася з десятиріччям святкування. З того часу прихильники свята можуть самі обрати в жовтні найбільш зручний для них день, аби відзначити важливість шкільних бібліотек, або ж проводити заходи, присвячені шкільним бібліотекам, протягом усього місяця.
 Цього року Місячник у Руськівській загальноосвітній школі проходив під гаслом "Виховуємо громадянина, патріота України". В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек для учнів школи були підготовлені виставки книг "Закарпаття - мій рідний край", "Українські народні казки" які кожний баж
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 488 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 02 Ноября 2015

 Обдаровані діти — майбутній цвіт нації, її інтелектуальна еліта, гордість і честь України, її світовий авторитет. Недарма видатні діячі нашої держави надавали виняткового значення формуванню розумового потенціалу українського громадянства, вважаючи, що тільки еліта може просувати суспільство й державу до висот досконалості. У різні епохи український народ висував зі своїх рядів плеяди видатних людей, котрі, щоправда, через різні причини змушені були спрямовувати свої розум і талант здебільшого на процвітання інших держав. І наше завдання полягає в тому, щоб дбайливо ростити нові таланти, починаючи з їх найменших літ.
 У Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів з 19 жовтня по 23 жовтня 2015 року проводилися предметні олімпіади з метою розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді. Учні виконували завдання з навчальних предметів, розроблені методичними об'єднаннями школи, і отримали такі результати:
українська мова та література:
 І місце - Рущак Юліанна ( 7 клас), Микитич Андріанна (8 клас), Симурник Діана (9 клас)
 ІІ місце - Іваськів Уляна ( 7 клас), Лучин Лілія (8 клас), Яцина Діана (9 клас)
 ІІІ місце - Козар Тетяна ( 7к
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 701 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 26 Октября 2015

 23 жовтня 2015 року з нагоди відзначення 71 річниці визволення Закарпаття від німецько-фашистських загарбників у Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів вчителем історії Штремпл Світланою Анатоліївною було проведено виховний захід « А пам'ять священна…», в якому взяли участь учні 8-9 класів. Учні 1-9 класів взяли участь в конкурсі малюнків «Закарпаття – мій рідний край».
 28 жовтня 1944 рік - це день, що назавжди залишиться в пам’яті нашого народу. 71 рік віддаляє нас від буремних воєнних подій. Для історії не багато, а для людини – майже все життя. 
 Подвиг воїнів, народних ополченців, партизан і підпільників, оборонявших і визволявших Батьківщину, назавжди збережуться в пам’яті благородних нащадків.
 Воєнні дії відбувалися на території України протягом 40 
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 408 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 23 Октября 2015

Молодь – це та рушійна сила,
яка може змінити хід історії, –
Революція на граніті

  У Руськівській загальноосвітній школі 19 жовтня 2015 року було проведено позакласний захід з учнями 5-9 класів на тему «Революція гідності. Перший майдан».
 25 років тому – у жовтні 1990 року – у центрі Києва почалось студентське голодування, що переросло у Всеукраїнську революцію на граніті. Молодь виступила з протестом проти тоталітарної системи і перемогла. Цю акцію історики назвали однією з найпотужніших в часи боротьби за незалежність України.
2 жовтня 1990 понад 100 студентів поставили наметове містечко й розпочали голодування на площі Жовтневої революції (нинішньому майдані Незалежності). Більшість становили студенти з Києва, Львова та Дніпропетровська.
Голодування української радянської молоді 1990 року, або так звана "Революція на граніті" - протесна кампанія спрямова ... Читать дальше »

Просмотров: 629 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 19 Октября 2015

   Уже багато років поспіль 14 жовтня ми відзначаємо величне християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці. Упродовж століть воно набуло особливо важливого змісту, оскільки пов 'язане із боротьбою за свободу та порятунком від ворогів. Волелюбні козаки, які зі зброєю в руках боронили свою Вітчизну та віру, були переконані, що Свята Покрова охороняє їх, а Божу Матір вважали своєю заступницею. Тому у часи незалежності свято Покрови почало відзначатися ще і як День Українського козацтва.
Для нас це свято не тільки народне і релігійне, а й національне. Воно єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами. Нині, коли на східних теренах України точиться боротьба за незалежність і суверенітет держави, маємо бути гідними падкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ предків.
 13 жовтня 2015 року в нашій школі відбулася лінійка-реквієм «Україна у моєму серці» присвячена Дню Захисника України. На лінійці були присутні всі вчителі, працівники школи та учні. Йшлося про героїв , які захищали і продовжують захищати нашу країну на сході... Супроводжувалося все декламуванням віршів про Україну, Н
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 475 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 15 Октября 2015

   Щиро вітаємо  всіх співвітчизників із Днем захисника Вітчизни і святом Покрови Пресвятої Богородиці – світлим і радісним днем!
  Оберегом кожної нації є її культура та духовні цінності, що передалися нам від пращурів. Як відомо, це свято знайшло своє продовження і в часи Запорізької Січі. Наші козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею. Звертаючись до неї, вони казали: «Покрий нас чесним своїм Покровом та захисти нас від усякого зла!»  І сьогодні ми звертаємось до Матері Божої з проханням про мир, добро благополуччя, про гідне і щасливе майбутнє нашого народу. Аби на людей зійшла благодать, а душі наповнилися любов’ю, щирістю і всепрощенням.
 Тож вітаємо всіх козаків із цим радісним святом і бажаємо міцного здоров'я, щастя, здоров’я, наснаги у відродженні найкращих національних традицій, плідної праці на благо народу, задля слави нашої рідної України!
Просмотров: 585 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 13 Октября 2015

Нині осінь нас чарує,
Неповторна, чарівна,
Різні барви нам дарує
І дивує нас вона.
Виглядає так казково
Восени і парк, і гай,
Розмаїттям кольоровим

Прикрашає осінь край!

  Осінь - дивовижна пора, яка в наших широтах має особливу чарівність. Нерідко їй приписують титул «золота», так як всі дерева і кущі покриваються жовтим листям, які повільно опадають, утворюючи неймовірної краси килим на землі. Саме тому висловлювання про осінь, які були написані мудрецями різних часів і національностей, містять в собі стільки таємниць, чарівності і шарму. Вони повністю відображають всю красу цієї чудової пори. Здавніх давен люди відмічали свято осені, свято зібраного урожаю.

   Ось і завітала золота осінь в Руськівську загальноосвітню школу.   

   12 жовтня у нашій  школі відбулося Свято осені, яке щорічно проводиться працівниками та вихованцями школи. Уже вкотре декорації цього заходу вражають ... Читать дальше »

Просмотров: 554 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 13 Октября 2015

Усвідомлення права розвиває усвідомлення обов’язку. 
Загальний закон—це свобода, яка закінчується там, де починається свобода іншого.
В. Гюго
 Пріоритетом для будь-якої держави має бути дотримання прав і свобод людини. У 1991 році Україна, ставши незалежною державою, зробила перший крок на шляху до ствердження демократичності, верховенства права.
 Так, в Конституції України окремий розділ присвячено правам і свободам людини і громадянина. Стаття 21 Конституції України визначає, що всі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними. Відповідно до статті 22 Основного Закону держави права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. Частина 3 статті 22 Конституції України підкреслює, що за прийняття нових законів або при внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.
 В сучасних умовах розбудови правової держави та громадянського суспільства в Україні значно зростає роль правової освіти і правового виховання населення, що викликано ускладненням економічних і політичних проце
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 601 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 12 Октября 2015

Хто повний милосердя,
Неодмінно має мужність.
 Конфуцій

Людяність, доброта, чуйність, милосердя…

Саме над вихованням таких рис у школярів працює педагогічний колектив та учнівське самоврядування Руськівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.
 Щороку у нашій школі проводиться благодійна акція „Милосердя”, присвячена Міжнародному дню громадян похилого віку . Учні та вчителі школи – щедрі і доброзичливі, тому завжди відгукуються на прохання про допомогу тим, хто її потребує. Ось і цього року в першу неділю жовтня в школі проходила чергова акція «Милосердя», метою якої був збір продуктів харчування для лікарні Червоного Хреста у селі Ракошино. В акції взяли участь всі учні школи, їхні батьки та вчителі. Спільними зусиллями для нужденних було зібрано продуктів харчування (картопля, цибуля, часник, перець, морква, капуста, буряки, горіхи, яблука та інша городина, крупи, консервація – компоти, варення, салати) на загальну суму 3018 грн. Найбільш активними були учні 7 класу, 3 класу і 8 класу (класні керівники Клованич А.В, Тягур М.І.та Когутич Н.В.).
 Проведення таких благодійних заходів дає дітям можливість осягнути те, 
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 531 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 09 Октября 2015

« 1 2 ... 82 83 84 85 86 »