Головна » Архив материалов

Дитяча творчість – це активність дітей, що проявляється у прагненні втілювати свої вміння, знання та бажання у різних галузях мистецтва. Творення чогось з нуля надає задоволення від результату та задоволення від процесу творення.

Творчість сприяє формуванню важливих рис, які обов'язково стануть у нагоді надалі в житті. Це спостережливість, естетичне сприйняття, художній смак. Розвиваються пам’ять, просторові уявлення. Малювання та художня робота допомагають у розвитку сенсорної моторики.

Учні нашої гімназії проявляють свої таланти на уроках і в позаурочний час.

Пропонуємо переглянути роботи наших талановитих дітей.

https://padlet.com/nataliazalucka591/padlet-7iwyv8jmvjcbj40l

Просмотров: 9 | Добавил: Любов | Дата: 18 Марта 2024

Хто така Квітка Цісик? Чому її називають американською співачкою українського походження? Саме на ці питання шукали відповіді учні 7 класу на уроці музичного мистецтва.

Кві́тка Ці́сик — американська співачка українського походження,популярна виконавиця рекламних джинґлів у США, оперна та блюзова співачка, виконавиця українських народних і популярних пісень. Народилася в сім’ї емігрантів зі Львова. Все життя прожила у США. Квітка Цісик мала рідкісний тембр голосу – колоратурне сопрано, тож з легкістю експериментувала зі стилем – від джазу до класики. Крім того, володіла технікою, поширеною у карпатських селах – «білим голосом». Вона працювала з Майклом Джексоном, Вітні Х’юстон і була голосом компаній Ford та Coca-Cola. Співачка записала два україномовні альбоми – «Квітка» (1980 р.) та «Два кольори» (1989 р.) Свій шалений успіх і непересічний талант Квітослава використовувала задля популяризації української культури у світі. Зокрема в Америці, де співачка мешкала, її голос лунав у кожному домі.

На уроці прозвучали пісні «Я піду в далекі гори», «Два кольори», «Черемшина», «Рідна мати моя ... Читать дальше »

Просмотров: 11 | Добавил: Любов | Дата: 16 Марта 2024

До уваги батьків майбутніх першокласників!!!

Шановні батьки! Запрошуємо ваших дітей до навчання у 1 класі Руськівської гімназії. Прийом заяв здійснюється з 01 березня до 31 травня 2024 року. Заяви і документи можна надати щоденно (крім вихідних) з 9:00 до 17:00.

Пакет документів, який необхідний для зарахування:

1.Свідоцтво про народження дитини ( оригінал для обов‘язкового затвердження копії документу).

2.Копію свідоцтва про народження дитини.

3.Паспорт одного з батьків ( для підтвердження місця проживання).

3.Заява ( заповнюється безпосередньо в закладі освіти).

4.Медична довідка дитини ( форма 086 - медичний огляд - оригінал та форма 063 - щеплення - копія).

Просмотров: 11 | Добавил: Любов | Дата: 14 Марта 2024

4 березня минуло сімдесят п’ять років від дня народження композитора, поета, одного з творців української поп-музики Володимира Михайловича Івасюка, який за своє коротке тридцятирічне життя написав 107 пісень, став автором 53 інструментальних творів, створив музику до кількох театральних вистав. Його найбільш відомі та впізнавані пісні «Червона рута», «Водограй», «Я піду в далекі гори», «Два перстені» й дотепер залишаються візитівкою української пісенної культури ХХ століття. Окрім цього, Володимир Івасюк був професійним медиком, скрипалем, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні…

Вчителькою музичного мистецтва Залуцькою Н.О. було проведено позакласний захід «Володимир Івасюк – композитор, який надто любив Україну». Учні 8 класу ознайомилися із життям та творчістю В.Івасюка, цікавими фактами з біографії митця, історією написання пісні «Червона рута».

На завершення заходу учні виконали пісні «Водограй» та «Червона рута».

Просмотров: 7 | Добавил: Любов | Дата: 11 Марта 2024

Щорічно у березні увесь світ, а особливо Україна, вшановує пам’ять Тараса Григоровича Шевченка – класика української літератури. У 2024 році з дня народження національного символу України виповняється 210 років. Тарас Шевченко був геніальним письменником, художником, істориком, мислителем та етнографом.

У нашому закладі освіти теж проходять Шевченківські дні. Вже було проведено різні заходи: позакласний захід «Т.Г.Шевченко – геній українського народу», квест-вікторину «Відгадай поезію Т.Шевченка за емоджі», книжкову виставку «Думи Кобзаря живуть поміж нами», виставку малюнків «Шевченкова весна», «Шевченківські читання: в бібліотеку завітай – вірш Шевченка прочитай», учні дивилися фільми про Т.Шевченка, декламували вірші. Усі учні активно долучилися до данини пам’яті Т.Г.Шевченку.

Просмотров: 12 | Добавил: Любов | Дата: 09 Марта 2024

Конкурсний  вибір електронних версій оригінал-макетів підручників для 7 класу закладів загальної середньої освіти (крім електронних) для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2023-2024 роках (7 клас). Відповідно до пункту 4 Порядку забезпечення підручниками та посібниками здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників, 23 січня 2019 року № 41 (зі змінами), керуючись Порядком конкурсного відбору підручників ( крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21 вересня 2021 року №1001, зареєстрованого в Міністерстві юстиції  України 11 листопада 2021 року за № 1483/37105 (зі змінами) (далі – Порядок), ураховуючи лист Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» від 24.08.2023 №21/08-1359  в Руськівській гімназії 21 лютого 2024 року було проведено  педагогічну раду №11  та здійснено ... Читать дальше »

Просмотров: 16 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 25 Февраля 2024

24 лютого 2024 року минає друга річниця від початку повномасштабного збройного вторгнення російської федерації на територію України. У ці дні українці об’єднуються, щоб знову привернути увагу світової громадськості до війни. Ми, українці, тримаємо оборону й демонструємо волю перемогти ворога, чим доводимо спроможність протистояти російській військовій агресії. Ми дякуємо нашим захисникам і захисницям, Збройним Силам України, Національній Гвардії України, волонтерам.

Учні та педагоги Руськівської гімназії хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у війні. Учні розповіли про трагічні сторінки війни та віддали шану всім: і військовим, і цивільним, і дітям, і дорослим. Всі ми сьогодні разом. Разом до перемоги!

Дякуємо кожному Воїну, який тримає наше небо, боронить нашу землю, звільняє від рашистської нечисті нашу землю, хто своєю мужністю і незламністю всьому світу показав, що українці – нація нескорених.

Просмотров: 5 | Добавил: Любов | Дата: 23 Февраля 2024

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Історія свята, на жаль, має трагічний початок. Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Вона є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального й духовного спадку.

21 лютого в Руськівській гімназії зранку учнівським самоврядуванням було організовано бейджики «Я люблю українську мову» для усіх учасників освітнього процесу, у 7 класі проведено позакласний захід «Цікаві факти про українську мову», у початкових класах класні керівники провели бесіду « Я люблю рідну мову» та інтелектуальну гру «Знавець рідної мови». Проведення заходів до Міжнародного дня рідної мови в початковій ланці продемонструвало, що учні відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження мови, культури, звичаїв й традицій свого народу.

Наша мова є рідною майже для 50 мільй ... Читать дальше »

Просмотров: 8 | Добавил: Любов | Дата: 22 Февраля 2024

Наш герб -тризуб. У ньому сила!

Український тризуб уособлює для нас зв’язок поколінь, прагнення народу до власної державності. Обравши знак Володимира Великого за національний символ, українці чітко означили власне коріння та історичне правонаступництво наших державних утворень. Тризуб – це символ нашої незалежності, гордості та жаги до волі. Тож шануймо його!

Сьогодні учні Руськівської гімназії зробили флешмоб «Наш Герб», створивши композицію Державного Символу. Тож вітаємо Вас із цим визначним днем! Будьмо гідними нашої історії і тих завдань, які стоять перед Українською Державою сьогодні!

Просмотров: 6 | Добавил: Любов | Дата: 20 Февраля 2024

Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями.

Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими учнів Руськівської гімназії. 20 лютого відбулась тематична лінійка «У нашій пам'яті вони залишились назавжди» , присвячена пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, які віддали своє життя за перемогу правди над несправедливістю, за людську гідність і щасливе майбутнє свого народу.

Також учні та педагоги гімназії долучилися до Всесвітньої тихої акції "Ангели пам’яті" у пам'ять про загиблих майданівців.

За допомогою відеофільму учні ще раз мали можливість пережити події на Майдані, які сколихнули весь світ.

Боротьба за волю та незалежність триває і сьогодні та ніхто не зможе зломити бойовий дух нашого народу.

Герої Небесної Сотні загинули, виборюючи вільне майбутнє нашої країни. Тож будьмо гідними їхнього подвигу. Бережімо Україну! Вічна памʼять і Слава Героям!

Просмотров: 6 | Добавил: Любов | Дата: 20 Февраля 2024

« 1 2 3 4 ... 84 85 »