Головна » Архив материалов

Учителю! Вклоняємось доземно
Перед великим іменем твоїм.
Вже проростають ті маленькі зерна
Під поглядом, як серце, золотим.
Учителю! Ти - наче нездоланність,
Крізь все просієш іскру доброти,
Щоб засвітить у серденьку дитячім
Вогонь священний розуму й краси.

 

 

 Один раз у рік, у найпрекраснішу пору, коли шелестить падолистом осінь, коли у лузі снує мереживо бабиного літа, а над землею пломеніють різнобарвні квіти, приходить Ваше свято – День учителя!
Ваша професія – об’єднує людей щирих помислів, сердець, почуттів і навіть самопожертви. Ви прищеплюєте своїм вихованцям любов до знань, сієте в їх серцях зерно прекрасного, світлого, вічного, відкриваєте складний духовний світ буття. Знаємо, що кожен, хто обирає педагогічний фах, бере на себе відповідальність за тих, кого вчить і виховує.В умовах суперечливого сьогодення все це здається непросто. Та радує те, що, незважаючи ні на що, свій обов’язок ви виконуєте гідно, завжди були і залишаєтесь головним світочем у всебічному житті дитини, даруючи їй тепло свого серця, скарби своїх знань. ... Читать дальше »

Просмотров: 721 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 05 Октября 2015

Учителю! Ти йдеш по цій землі
І слід стає твій крок за кроком
Яскравим вогником у сутінках пітьми,
А все життя для тебе є уроком.

       Дорогі працівники школи і ветерани освітянської ниви! Коли на змочену осінніми дощами землю, починає тихо падати жовтий лист, приходить до нас свято – День працівників освіти.

       Учителювання – не фах, це покликання. А ще вчителювання - відповідальна й невимовно виснажлива праця. А ще &nd ... Читать дальше »

Просмотров: 553 | Добавил: Любов | Дата: 02 Октября 2015

Бібліотеки – це скарбниці
всіх багатств людського духу
                             Готфрід Лейбніц 

  Щорічно 30 вересня вся наша країна святкує Всеукраїнський день бібліотек. Це свято заснував другий президент України Л.Д. Кучма своїм наказом від 14.05.1998 року №47/98.

  На території нашої держави налічується близько 40000 бібліотек. послугами українських книгосховищ користуються близько 17,5 мільйонів любителів читання на благо яких працюють більше ніж 53 тисячі бібліотечних працівників. 

  На честь Всеукраїнського дня бібліотек стало традицією організовувати різні заходи, акції, виставки книг, прес-конференції, засідання. Тому в Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів, цей день не міг  промайнути без належної уваги.

     Бібліотекарем школи Машкаринець Наталією Ервінівною було організовано для учнів початкових класів перегляд мультимедійної пр ... Читать дальше »

Просмотров: 527 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 01 Октября 2015

Ми живемо в епоху парадоксів.

Заради збереження миру змушені вести війну. 
Еріх Марія Ремарк

 

   Щороку 21 вересня в усьому світі відзначається Міжнародний день миру, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН. Цей день присвячений укоріненню ідеалів миру як у відносинах всередині держав, так і у відносинах між усіма державами і народами.

     Раніше для нас, українців, мир – це була повсякденна реальність. На вулицях нашої неньки України було спокійно, всі діти ходили до школи, посміхалися. Але відбулися різкі зміни, підкралося горе… На Україну напав ворог. І нам, українцям, як ніколи, потрібно усіма силами боротися за мир, щоб нам завжди світило тепле, ясне сонечко, щоб небо ... Читать дальше »

Просмотров: 465 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 23 Сентября 2015

Ми змінили своє оточення так радикально, що тепер повинні змінювати себе, щоб жити в цьому новому оточенні

Норберт Вінер

 Стрижнем сучасної освіти має стати виховання особистості розвиненої духовно, психічно, фізично й інтелектуально, здатної до самоактуалізації та самореалізації власних нахилів та здібностей, до творчої праці, професійного розвитку, мобільної в освоєнні та впровадженні науковомістких технологій.

  Вся діяльність Руськівської ЗОШ І-ІІ ступенів спрямована на реалізацію головної мети загальної середньої освіти — виховання громадянина демократичного суспільства,  яке визнає освіченість, вихованість, культуру найвищими цінностями, незамінними чинниками соціального прогресу.

       Навчально-виховний процес у школі у 2014-2015 навчальному році був підпорядкований покращенню формування успішної особистості школяра шляхом використання нових інформаційних технологій.               28 серпня 2015 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося І засідання педа ... Читать дальше »

Просмотров: 466 | Добавил: Любов | Дата: 07 Сентября 2015

31 серпня 2015 року відбулося І засідання методичного об'єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу Руськівської ЗОШ І- ІІ ступенів. Голова методичного об' єднання Копич Т.В. ознайомила членів з планом роботи методичного об’єднання на 2015-2016 навчальний рік. Також були опрацьовані методичні рекомендації щодо ведення шкільної документації у 2015-2016 році. Вчителі мали змогу ознайомитись з Концепцією національно- патріотичного виховання в загальноосвітніх закладах. Були проаналізовані основні аспекти при плануванні роботи на основі нового Державного стандарту повної базової та загальної освіти для 4, 7 класів.
В ході роботи було розглянуто наступні питання:
1. Про план роботи методичного об’єднання на 2015 – 2016 навчальний рік. 
2. Про методичні рекомендації щодо ведення шкільної документації у 2015-2016 навчального року та критеріїв оцінювання навчальних досягнень учня.
 3. Про планування роботи на основі нового державного стандарту повної базової та загальної освіти та нових навчальних програм для 4, 7 класів.
4.Про підсумки державної підсумкової атестації у 9 класі.
5. Про завдання для шкільних олімпіад з навчальних дисциплін предметів суспільно- гуманітарного циклу.
6. Про плани роботи гуртків, факультативів.
7. Про календарно-тематичне планування з предметів суспільно-гуманітарного циклу.
8. Пр
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 461 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 07 Сентября 2015

Завдання школи — на­вчити жити.
Ми повинні ви­ховати Людину,
здатну ство­рити своє особисте життя.
 П. Блонський

 Промайнуло тепле літо і розпочався новий навчальний рік. 28 серпня 2015 року у Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося І засідання методичного об’єднання вчителів природничо-математичного циклу та фізичного виховання на тему «Організація навчально-виховного процесу у 2015/2016 навчальному році» . Його метою було вивчити основні нормативні документи та методичні рекомендації МОН України щодо організації навчально-виховного процесу у 2015-2016 навчальному році та визначити основні напрямки діяльності методичного об’єднання вчителів природничо-математичних дисциплін .
В ході зібрання було розглянуто наступні питання:
1. Про план роботи методичного об’єднання вчителів на 2015–2016 навчальний рік.
2. Про особливості організації освітньо-виховного процесу з предметів природничо-математичного циклу у 2015-2016 навчальному році. Опрацювання нормативних документів.
3. Про підсумки державної підсумкової атестації у 9 класі.
4. Про організацію роботи з обдарованими дітьми та підготовку завдань 
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 476 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 04 Сентября 2015

 31 серпня  2015 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося І засідання шкільного методичного об’єднання класних керівників на тему «Методичне забезпечення організованого початку 2015 – 2016 навчального року з питань виховної роботи». 
Членами методичного об’єднання розглядалися питання:
· Про план роботи шкільного методичного об’єднання класних керівників на 2015 – 2016 навчальний рік.
· Про Концепцію національно-патріотичного виховання дітей і молоді, заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання y загальноосвітніх навчальних закладах.
· Про плани роботи класних керівників на 2015 – 2016 навчальний рік.
· Про організаціюроботищодоподаннязвітівкласнихкерівниківщодосоціального паспорту класу.
· Про розвиток творчих та інтелектуальних здібностей учнів, залучення дітей до діяльності гуртків та секцій за інтересами.
Ураховуючи нові суспільно-політичні реалії в Україні після Революції гідності, обставини, пов’язані з російс
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 426 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 02 Сентября 2015

Сучасний урок – це твір мистецтва, де педагог уміло використовує всі можливості для розвитку особистості учня. 
 М.Ебнер-Ешенбах


 Останні дні літа для кожного вчителя є насиченими та сповненими турбот. Адже скоро вже початок навчального року, і попереду різноманітні події та цікаві пригоди.
 Жодне діло, націлене на продуктивний результат, не може починатися без планування. Так само, робота вчителя не починається без планування навчально-виховного процесу та вивчення нормативної бази. Адже це основа ефективної та плідної діяльності кожного педагога.
Тому, 28 серпня 2015 року, методичне об’єднання вчителів початкових класів та музичного мистецтва Руськівської ЗОШ І-ІІ ступенів провели І засідання на тему «Особливості організації навчально-виховного процесу в початкових класах загальноосвітніх навчальних закладів у 2015-2016 навчальному році». Його метою було вивчити основні нормативні документи та методичні рекомендації МОН України щодо організації навчально-виховного процесу у 2015-2016 навчальному році; затвердити план роботи методичного об’єднання на 2015
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 496 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 02 Сентября 2015

         Дорогі школярі, шановні вчителі, поважні батьки, бабусі і дідусі!          

    Вересень починається Святом знань, просвіти, науки. Перший шкільний день, перший урок, перші вчителі. Наче все вперше – і слово, і музика, і дзвони душі. У цей святковий  день кожна мати чи батько, дідусь чи бабуся прокинеться якнайраніше, аби неодмінно провести свою дитину до школи – якщо не за ручку, то ідучи поруч, або проведе поглядом і стоятиме довго – аж до поки видно її дитя. І в цей чарівний час, дозвольте від щирого серця привітати усіх із традиційним святом першого дзвоника – Днем знань, який відкриває світ пізнання та сходження до одвічних життєдайних джерел цивілізації, святом молодості та надії і насамперед тих, хто вперше у житті переступає поріг школи. ... Читать дальше »
Просмотров: 829 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 26 Августа 2015

« 1 2 ... 83 84 85 86 »