Головна » Архив материалов
31 серпня 2015 року відбулося І засідання методичного об'єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу Руськівської ЗОШ І- ІІ ступенів. Голова методичного об' єднання Копич Т.В. ознайомила членів з планом роботи методичного об’єднання на 2015-2016 навчальний рік. Також були опрацьовані методичні рекомендації щодо ведення шкільної документації у 2015-2016 році. Вчителі мали змогу ознайомитись з Концепцією національно- патріотичного виховання в загальноосвітніх закладах. Були проаналізовані основні аспекти при плануванні роботи на основі нового Державного стандарту повної базової та загальної освіти для 4, 7 класів.
В ході роботи було розглянуто наступні питання:
1. Про план роботи методичного об’єднання на 2015 – 2016 навчальний рік. 
2. Про методичні рекомендації щодо ведення шкільної документації у 2015-2016 навчального року та критеріїв оцінювання навчальних досягнень учня.
 3. Про планування роботи на основі нового державного стандарту повної базової та загальної освіти та нових навчальних програм для 4, 7 класів.
4.Про підсумки державної підсумкової атестації у 9 класі.
5. Про завдання для шкільних олімпіад з навчальних дисциплін предметів суспільно- гуманітарного циклу.
6. Про плани роботи гуртків, факультативів.
7. Про календарно-тематичне планування з предметів суспільно-гуманітарного циклу.
8. Пр
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 461 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 07 Сентября 2015

Завдання школи — на­вчити жити.
Ми повинні ви­ховати Людину,
здатну ство­рити своє особисте життя.
 П. Блонський

 Промайнуло тепле літо і розпочався новий навчальний рік. 28 серпня 2015 року у Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося І засідання методичного об’єднання вчителів природничо-математичного циклу та фізичного виховання на тему «Організація навчально-виховного процесу у 2015/2016 навчальному році» . Його метою було вивчити основні нормативні документи та методичні рекомендації МОН України щодо організації навчально-виховного процесу у 2015-2016 навчальному році та визначити основні напрямки діяльності методичного об’єднання вчителів природничо-математичних дисциплін .
В ході зібрання було розглянуто наступні питання:
1. Про план роботи методичного об’єднання вчителів на 2015–2016 навчальний рік.
2. Про особливості організації освітньо-виховного процесу з предметів природничо-математичного циклу у 2015-2016 навчальному році. Опрацювання нормативних документів.
3. Про підсумки державної підсумкової атестації у 9 класі.
4. Про організацію роботи з обдарованими дітьми та підготовку завдань 
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 477 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 04 Сентября 2015

 31 серпня  2015 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося І засідання шкільного методичного об’єднання класних керівників на тему «Методичне забезпечення організованого початку 2015 – 2016 навчального року з питань виховної роботи». 
Членами методичного об’єднання розглядалися питання:
· Про план роботи шкільного методичного об’єднання класних керівників на 2015 – 2016 навчальний рік.
· Про Концепцію національно-патріотичного виховання дітей і молоді, заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання y загальноосвітніх навчальних закладах.
· Про плани роботи класних керівників на 2015 – 2016 навчальний рік.
· Про організаціюроботищодоподаннязвітівкласнихкерівниківщодосоціального паспорту класу.
· Про розвиток творчих та інтелектуальних здібностей учнів, залучення дітей до діяльності гуртків та секцій за інтересами.
Ураховуючи нові суспільно-політичні реалії в Україні після Революції гідності, обставини, пов’язані з російс
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 426 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 02 Сентября 2015

Сучасний урок – це твір мистецтва, де педагог уміло використовує всі можливості для розвитку особистості учня. 
 М.Ебнер-Ешенбах


 Останні дні літа для кожного вчителя є насиченими та сповненими турбот. Адже скоро вже початок навчального року, і попереду різноманітні події та цікаві пригоди.
 Жодне діло, націлене на продуктивний результат, не може починатися без планування. Так само, робота вчителя не починається без планування навчально-виховного процесу та вивчення нормативної бази. Адже це основа ефективної та плідної діяльності кожного педагога.
Тому, 28 серпня 2015 року, методичне об’єднання вчителів початкових класів та музичного мистецтва Руськівської ЗОШ І-ІІ ступенів провели І засідання на тему «Особливості організації навчально-виховного процесу в початкових класах загальноосвітніх навчальних закладів у 2015-2016 навчальному році». Його метою було вивчити основні нормативні документи та методичні рекомендації МОН України щодо організації навчально-виховного процесу у 2015-2016 навчальному році; затвердити план роботи методичного об’єднання на 2015
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 496 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 02 Сентября 2015

         Дорогі школярі, шановні вчителі, поважні батьки, бабусі і дідусі!          

    Вересень починається Святом знань, просвіти, науки. Перший шкільний день, перший урок, перші вчителі. Наче все вперше – і слово, і музика, і дзвони душі. У цей святковий  день кожна мати чи батько, дідусь чи бабуся прокинеться якнайраніше, аби неодмінно провести свою дитину до школи – якщо не за ручку, то ідучи поруч, або проведе поглядом і стоятиме довго – аж до поки видно її дитя. І в цей чарівний час, дозвольте від щирого серця привітати усіх із традиційним святом першого дзвоника – Днем знань, який відкриває світ пізнання та сходження до одвічних життєдайних джерел цивілізації, святом молодості та надії і насамперед тих, хто вперше у житті переступає поріг школи. ... Читать дальше »
Просмотров: 831 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 26 Августа 2015

    Шановні друзі! Щиро вітаю вас з Днем незалежності України!
     Наша країна, наш народ святкує вже вкотре річницю, відколи здійснилася споконвічна мрія українців - бути господарями на своїй прекрасній і чарівній землі. Майже тисячу років, з часів Київської Русі, українці прагнули вільно жити, сповідувати свої традиції та звичаї не зазнаючи при цьому поневірянь та утисків. Та історичні умови складалися так, що на українській землі панували більш згуртовані центральною владою народи-сусіди. Та попри все українці боролися за свою свободу. ... Читать дальше »
Просмотров: 494 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 24 Августа 2015

19 червня 2015 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ст. відбувся звіт директора школи Гладжикурки Л.Д. про підсумки роботи за 2014-2015 навчальний рік. На конференції були присутні рада школи, батьківські комітети класів, вчителі, працівники школи, депутат районної ради Герц І.І.

Любов Дмитрівна прозвітувалась перед присутніми про пророблену роботу в школі, про кількісний та якісний склад вчителів, про рух учнів, про подальше навчання випускників, загалом про все, що відбувається в школі протягом навчального року, а також поділилась планами на 2015-2016 навчальний рік.

На конференції також виступили:

  • Заступник директора школи Яцина М.І., яка зупинилася на загальному аналізі методичної та виховної роботи школи. Відзначила позитивну роботу всіх методичних об’єднань. Позитивно охарактеризувала ставлення до роботи молодих працівників школи та показові відкриті уроки, які вони давали.
  • Педагог-організатор Голод Я.А. розповіла в деталях про Акції милосердя, які проводилися в школі у 2014-2015 навчальному році.
  • Голова батьківського комітету 5 кла ... Читать дальше »
Просмотров: 470 | Добавил: S_Admin | Дата: 19 Июня 2015

З шкільного найріднішого порогу,
З найкращої юнацької весни
У добрий час, у світлу путь-дорогу
Благословляєм вас, доньки і сини!

11 червня 2015 року в актовому залі Руськівської ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося урочисте вручення документів про базову загальну середню освіту випускникам школи. Святково прибрана зала, щирі слова подяки вчителям від випускників, сердечні побажання педагогів, напутні побажання батьків… Наприкінці підготовлена педагогом-організатором школи Голод Я.А. презентація про шкільні роки випускників, починаючи від першого класу, розчулила присутніх. Щиро, сердечно, душевно – так пройшов випуск 2015 року.

 Ніщо не триває вічно, ось і шкільні роки підійшли до кінця. Вони пролетіли непомітно і для випускників нашої школи 2015 року, і для їх батьків, і для вчителів.  Здається, що тільки вчора ми відводили їх в перший клас з букетом квітів, і раптом - випускний вечір. Протягом усіх цих років, ми допомагали вам, дорогі випускники, як могли і переживали разом невдачі, раділи успіхам. Тож нехай і надалі поряд з кожним з вас завжди буде надійне плече, здатне допомогти у важку хвилину. Бережіть друзів і не забувайте своїх близьких, тоді в житті вам обов'язково посмі ... Читать дальше »

Просмотров: 499 | Добавил: S_Admin | Дата: 11 Июня 2015

Патріотичне виховання підростаючого покоління – одне з найважлвіших завдань нашої школи. Життя вимагає від учителів знаходити оптимальне поєднання форм, засобів і методів педагогічного впливу, будити непідробний інтерес і пізнавальні здібності учнів. Ефективним засобом патріотичного вховання учнів школ є туристсько-краєзнавча робота.

Подорожі й екскурсії розшрюють кругозір, дають можлвість краще пізнати історію і географію вітчизни, побачити на власні очі природні явища й об’єкти рідного краю, пізнати його історію й економіку, пробуджують глибоку любов до природи, виховуючи дбайлве ставлення до неї.

9 червня 2015 року 42 учнів 5-8 класів нашої школи разом з класними керівниками Залуцькою Н.О., Клованич А.В., Когутич Н.В., Штремпл С.А. їздили на екскурсію на Синевирське озеро. На комфортному автобусі проїжджали через Мукачівський, Свалявський, Воловецькй та Міжгірський райони. Діти відвідали водоспад Шипіт (с.Пилипець), реабілітаційнй центр бурого ведмедя у Національному природному парку «Синевир», а також милувалися прекрасним Синевирським озером.  Екскурсія супроводжувалася цікавми розповідями екскурсовода про історію ... Читать дальше »

Просмотров: 541 | Добавил: S_Admin | Дата: 09 Июня 2015

Шкільна  програма   роботи  з  обдарованими  дітьми  спрямована  на реалізацію  програми  «Обдарована молодь»,  державних  стратегій  та  основних  завдань, викладених  у  цій  програмі,  розв’язання  проблем,   пов’язаних  з  пошуком,  навчанням,  вихованням  та  розвитком  обдарованої   молоді,  забезпечення  її соціально-педагогічної   підтримки,  гарантованою  державою.

Педагогічний колектив школи докладає значних зусиль для забезпечення результативності навчально-виховного процесу, оволодівання учнями базовими, загальнонавчальними вміннями і навичками, спрямованих на розвиток індивідуальних здібностей кожної дитини, створення умов для самореалізації.

Саме тому одну з педрад, запланованих на 2014-2015 навчальний рік, було присвячено аналізу роботи колективу школи з обдарованими дітьми. 
8 червня 2015 року в приміщенні комп’ютерного класу відбулося засідання педагогічної ради школи «Розвиток творчих здібностей учнів на уроках» . До порядку денного внесено питання:

  1. ... Читать дальше »
Просмотров: 464 | Добавил: S_Admin | Дата: 08 Июня 2015

« 1 2 ... 84 85 86 87 »