Головна » Архив материалов

У кожній українській родині знають, що Великдень - одне з найбільших і найшанованіших християнських свят. Дорослі і малі із настанням весни чекають цього свята.

Учні 1-9 класів Руськівської гімназії підготували святкову виставку малюнків та великодніх композицій. На передодні світлого свята Пасхи учні створювали неповторні великодні писанки, віночки, кошики. Актовий зал гімназії заграв різними барвами, які підіймають настрій в очікуванні свята Воскресіння Господнього. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов.

Дякуємо учням за активну участь та вітаємо зі святом Великодня!

Просмотров: 4 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 03 Мая 2024

Здоровим будеш - все здобудеш!

Здоровʼя -запорука повноцінного життя. Його потрібно зміцнювати - займатися спортом і правильно харчуватися. Чи будемо ми здорові - залежить від нас самих.

Саме тому наші учні долучилися до циклу заходів:

- інформаційного міксу: «Бути здоровим - це модно»;

-«Раціональне харчування»;

-«Шкідливі звички».

Здоровим бути модно, бо це означає правильно харчуватися, займатися спортом, не мати шкідливих звичок, відпочивати, дотримуватися режиму.

Просмотров: 4 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 02 Мая 2024

Великдень всіх нас на гостини просить
Малює сонце, полотно небес.
І крашанку, як усмішку підносить,
«Христос Воскрес!» – «Воістину Воскрес!»

Великдень – найбільше християнське свято. Цей день має ще одну назву – Пасха. Є багато свят, які люблять зустрічати українці, але одним з головних є весняне свято – Великдень. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов. Пасха для школярів – це перш за все, знайомство з історією. Дітям потрібно дати знання про побут, звичаї, традиції, світогляд українського народу. Через виховні заняття  йде духовне збагачення діте ... Читать дальше »

Просмотров: 10 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 01 Мая 2024

Чорнобиль-це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це памʼять, це наш нестерпний біль.

26 квітня в Руськівській гімназії було проведено загальношкільну лінійку «Чорнобиль-наш біль». Учні та вчителі вшанували хвилиною мовчання всіх, хто віддав своє життя, рятуючи український народ від радіаційної небезпеки.

Нехай у цей день, День Національної скорботи, тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться в думах кожного з нас співчуттям і милосердям.

Просмотров: 12 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 29 Апреля 2024

З метою виявлення та підтримки обдарованих, талановитих, ініціативних дітей, розвитку їх здібностей, створення умов для самореалізації обдарованих дітей 22 квітня 2024 року в Руськівській гімназії відбувся конкурс «Учень року – 2024». До участі у Конкурсі міг долучитися будь-який учень, який запропонував свою кандидатуру .

Конкурс проходив у пʼять етапів: "Моя візитка", "Мій стиль", "Розминка", "Бліцтурнір", "Мозаїка знань". Учасники креативно підійшли до кожного з них. Всі продемонстрували не лише високий рівень знань, але й здивували глядачів та журі різноманіттям інтересів та здібностей.

Перед журі постала складна задача-обрати найкращого, бо всі претинденти були достойними стати переможцями.

Та все ж перемогла та отримала диплом «Учень року-2024» учениця 8 класу Лендєл Анастасія.

Щирі вітання , Анастасіє, з перемогою! Також висловлюємо подяку всім учасникам конкурсу «Учень року-2024». Майбутнє належить інтелектуалам, тільки талант, розум і високий професіоналізм здатні змінити світ на краще.

Просмотров: 7 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 29 Апреля 2024

Щира вдячність ТОВ ЕКОШЕТ та керівництву Великолучківської сільської ради, голові Великолучківської ТГ Василю Коштурі,Відділ Освіти МСКТ Великолучківської сільської ради за відпочинок, організований для учасників ІІ етапу Всеукраїнської шкільної ліги "Пліч-о-пліч" у аквапарк ,,КАРПАТІЯ".

Учні отримали позитивні емоції, набралися сил та добре відпочили! Особливо це важливо для підростаючого покоління під час війни, у такий нелегкий для всіх нас час.

Миру нам та перемоги! Дякуємо за позитив!

Просмотров: 8 | Добавил: Любов | Дата: 18 Апреля 2024

"Фотографія - це спосіб відчувати, торкатися, любити. Те, що ви зловили на плівку, залишається назавжди... воно запам'ятовує дрібниці довго після того, як ви все забуваєте".
Aaron Siskind

Вивчаючи тему «Фотомистецтво», учні 9 класу ознайомилися із мистецтвом фотографії, творчістю відомих фотохудожників, напрямами і стилями сучасної фотографії. Працюючи над проєктом «Україна рідна моя на прекрасній планеті Земля» відчули себе справжніми фотографами, які зуміли сфотографувати цікаві куточки рідного краю.

Просмотров: 8 | Добавил: Любов | Дата: 18 Апреля 2024

7 квітня 2024 року у Руськівській гімназії відбулося четверте засідання вчителів природничо-математичного циклу та фізичної культури. Членами методичного об’єднання було відвідано відкритий урок з математики у 5  класі на тему «Розвʼязування вправ на всі дії з десятковими дробами», який провела вчителька математики Ремета М.В.
 На уроці було використано  різноманітні методи, спрямовані на підвищення рівня засвоєння матеріалу та розвиток мислення учнів. Особливу увагу вчителька приділила індивідуальному підходу до кожного учня. Враховуючи різний рівень підготовки та інтереси дітей, вона створила такі завдання, які б відповідали потребам кожного учасника класу.
Під час уроку, Марʼяна Василівна підкреслила, що знання про десяткові дроби мають практичне застосування в різних сферах життя. Наприклад, вони корисні при розрахунках цін в магазині, обчисленні вартості продуктів або витрат на послуги. Учні також дізналися про використання десяткових дробів у  медицині. За допомогою реальних прикладів, які були показані під час уроку, учні зрозуміли, наскільки важливо мати глибоке розуміння цієї теми для успішного функціонування в повсякденному житті. Такий підхід до навчання допомагає учням сприймати математику не лише як абстрактну те ... Читать дальше »

Просмотров: 9 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 17 Апреля 2024

Українське мистецтво відоме своєю багатошаровістю та символізмом. Одним із найбільш визначних елементів національної культури є писанка — унікальна великодня прикраса, яка відображає народні символи та традиції. У Руськівській гімназії проведено захід, присвячений вивченню цієї традиційної мистецької техніки через майстер-клас з малювання писанок воском.

Ініціатором була Наталія Омелянівна Залуцька Natalia Zalutskaya, вчителька музичного мистецтва та трудового навчання, яка завжди виявляє ініціативу у розвитку творчості та співпраці серед колег. Метою майстер-класу було не лише навчити вчителів новій техніці малювання, але й стимулювати їхню творчість, спільно вирішувати завдання та взаємно навчатися.

Учасники майстер-класу мали можливість створити власні писанки за допомогою писачків та інших матеріалів. Протягом заходу вони спільно творили, ділилися досвідом та надихали один одного. Всі вчителі з ... Читать дальше »

Просмотров: 9 | Добавил: Любов | Дата: 12 Апреля 2024

10 квітня 2024 року в Руськівській гімназії відбулося засідання педагогічної ради на тему «Про результати самооцінювання якості освітньої діяльності закладу в 2023-2024 навчальному році за напрямом «Система оцінювання здобувачів освіти». Директор гімназії Гладжикурка Л.Д. поділилася результатами спостереження за навчальними заняттями, вивчення документації, інтерв’ю та опитування учасників освітнього процесу. Встановлено, що в гімназії забезпечується відкритість i прозорість інформації про критерії, правила та процедури оцінювання результатів навчання учнів. Педагогічні працівники закладу надають учням необхідну допомогу, сприяють формуванню в учнів відповідального ставлення до результатів навчання, застосовують прийоми самооцінювання, водночас додаткової уваги потребує розвиток відповідальності учнів за навчання та ширше використання в педагогічній практиці прийомів взаємооцінювання. Крім того, існує деякий дисонанс в результатах анкетув ... Читать дальше »

Просмотров: 8 | Добавил: Любов | Дата: 10 Апреля 2024

1 2 3 ... 85 86 »