Головна » Архив материалов

Безцінним скарбом є людське життя. Воно чогось варте, коли людина керується у своїх вчинках такими принципами людського буття як доброта, скромність, щирість, милосердя.

Протягом 12-16 лютого 2024 року в Руськівській гімназії проводився Тиждень доброти. Учні та вчителі переконані, що кожна людина має бути доброю, чесною, справедливою. «Добро починається з тебе!» - саме таке гасло звучало цьогоріч у нашій гімназії під час проведення Тижня доброти.

Класні керівники провели цікаві виховні години на тему доброти й толерантності, де намагалися донести дітям, що доброта - це те, без чого ми не можемо існувати.

В рамках цього тижня учні та педагоги долучилися до акцій «Валентинки для воїнів», «Ворогам кришка». Також були придбані різні смаколики для наших захисників.

Завжди треба пам’ятати, що і зараз, і у майбутньому, щоб бути людьми з доброю душею, у якій немає місця підлості і заздрощам, лицемірству і злості,треба жити так, щоб людям було добре поряд з вами.

Даруйте добро – і воно повернеться до вас сторицею!

Просмотров: 7 | Добавил: Любов | Дата: 19 Февраля 2024

Згідно річного плану Руськівської гімназії щодо профілактики булінгу в учнівському середовищі, класний керівник 8 класу Копич Т.В. провела бесіду, також учні створили колаж на тему: «Анти-Кібербулінг у соцмережах».

Класний керівник 9 класу, Залуцька Н.О. разом з учнями створили плакат на тему: «Стоп булінг!». Учні ознайомилися із статистикою булінгу в закладах освіти України, ознаками та видами щодо булінгу, інформацією щодо відповідальності за булінг.

Будьмо теларантними один до одного, до самого себе!

Просмотров: 5 | Добавил: Любов | Дата: 17 Февраля 2024

16 лютого в Україні святкують День Єднання. Ми – єдиний народ і хочемо жити в мирі.

Вчителі, адміністрація, колектив гімназії і члени самоврядування не залишися осторонь даного свята, взяли активну участь у відзначенні Дня Єднання.

Учні та педагоги утворили ланцюг єднання та розгорнули Прапор України.

Також було проведено флешмоб у підтримку єдності всього українського народу і нашої держави!

Наш народ єдиний у готовності захищати Батьківщину, нашу свободу та незалежність. Ми хочемо мирно жити та процвітати на своїй землі й нікому не дозволимо зазіхнути на наше демократичне і вільне майбутнє.

Просмотров: 8 | Добавил: Любов | Дата: 17 Февраля 2024

Протягом 12-16 лютого 2024 року в нашому закладі освіти проводиться Тиждень доброти. Серед багатьох інших "добрих справ", учні Руськівської гімназії долучилися до акції "Валентинки для воїнів". У день святого Валентина всі надії збуваються. А найважливіша наша надія та мрія - щоб всі захисники повернулися додому живі, здорові і з Перемогою. Тому діти підготували для наших воїнів, які захищають нас на передовій, валентинки з гарними побажаннями, а дівчата написали палкі привітання нашим ЗСУ.

Разом до Перемоги!!!

Просмотров: 8 | Добавил: Любов | Дата: 15 Февраля 2024

У лютому ми відзначали річницю з дня народження нашого видатного земляка, письменника, перекладача С.І.Панька, кімната-музей якого знаходиться в нашому закладі освіти. Педагогами гімназії проведено екскурсії до музею, презентації про його життєвий та творчий шлях, позакласні заходи на основі творів.

Заходячи в кімтату–музей, із портрета на нас дивиться чоловік зосереджений і мрійливий, стриманий у судженнях і лагідний, щирий у ставленні до людей і привітний, з приємною посмішкою на устах і карими очима, що випромінюють тепло і приховану задуму. Це С.І.Панько. Поет, прозаїк, перекладач, публіцист, якому випала важка дорога. На цій дорозі було все: і тяжкий труд та поневіряння в дитинстві, і страхітливі літа війни, і нелегкий шлях у радянський час. Та саме подолання випробувань і робить людину із пересічної - видатною.

Найбільше С.І.Панько відомий як перекладач. Перекладацька спадщина Семена Панька становить 22 книжки. Це чи не найбільше серед закарпатських перекладачів. Досконало володіючи багатьма мовами, Семен Панько перекладав художню літературу з сербської й хорватської, чеської, словацької та угорської мов! Перекладав він не тільки на українську, а й із української на угорську. Тому саме завдяки його зусиллям угорський ч ... Читать дальше »

Просмотров: 6 | Добавил: Любов | Дата: 14 Февраля 2024

Конкурсний відбір  підручників (крім електронних)  та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників у 2023-2024 роках (2 клас). Відповідно до пункту 4 Порядку забезпечення підручниками та посібниками здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників, 23 січня 2019 року № 41 (зі змінами),керуючись Порядком конкурсного відбору підручників ( крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21 вересня 2021 року №1001, зареєстрованого в Міністерстві юстиції  України 11 листопада 2021 року за № 1483/37105 (зі змінами) (далі – Порядок), ураховуючи лист Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» від 11.09.2023 №21/08-1510 в Руськівській гімназії 10 січня 2024 року було проведено   ... Читать дальше »

Просмотров: 24 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 09 Февраля 2024

Сьогодні, 9 лютого 2024 року, педагоги Руськівської гімназії взяли участь у тренінгу «Стресменеджмент» , який проводився соціальним працівником відділу психічного здоров'я та психосоціальної підтримки МОМ (міжнародна організація з міграції) Лендєл Іванною Олександрівною. У програмі тренінгу розглядалися такі питання: поняття "стрес", його типи, ознаки, наслідки; емоційне вигорання, втома від співчуття; копінг стратегії; план управління стресом. Всі педагоги в захваті від тренінгу та професіоналізму психолога Іванни Олександрівни. Тенденції інтенсивного і напруженого сучасного ритму життя людини, війни в Україні призводять до збільшення негативних емоцій, які, накопичуючись, формують яскраво виражені та тривалі стресові стани. Тому такі навчання вкрай необхідні в роботі з кадрами.

Просмотров: 8 | Добавил: Любов | Дата: 09 Февраля 2024

У Руськівській гімназії активно триває підготовка до другого етапу всеукраїнських змагань "Пліч-о- пліч".

Учні представляють такі види спорту як волейбол, футзал та баскетбол. Підтримати команди завітав наш земляк, юний рекордсмен світу та регіональний амбасадор проєкту Василь Маєвський. Він побажав учням перемоги, наснаги та гарної гри. Віримо у перемогу та пишаємось спортивною молоддю.

Просмотров: 7 | Добавил: Любов | Дата: 08 Февраля 2024

Щиро дякуємо за нагороду.

Надалі будемо співпрацювати з вами і впроваджувати концепцію "Спорт заради розвитку" в Україні.

Вдячні за цікаві руханки та уроки, золоту відзнаку, як "Заклад партнер".

Разом до перемоги!

Просмотров: 7 | Добавил: Любов | Дата: 07 Февраля 2024

Яскравий, сповнений емоцій та позитивних вражень, сьогодні був день в нашому закладі освіти! Милували око неповторні,

оригінальні, креативні зачіски учнів, які приходили зранку! «Найоригінальніша зачіска - 2024» - таку назву мав захід, що проводився 6 лютого в гімназії. Лідери учнівського самоврядування відзначили усіх учнів, які взяли участь у цьому конкурсі. А їх було чимало! Було визначено різні номінації:

-"Найбільш зручна зачіска";

-«Наймодніша зачіска»;

-"Найбільш стильна зачіска";

- "Найпатріотичніша зачіска";

-«Чудернацька зачіска». Всі стали переможцями! Адже такі заходи дають змогу проявити учням талант, сприяють їх професійному самовизначенню. Дякуємо учням, які проявили фантазію, креатив та батькам за їх підтримку!.

Просмотров: 6 | Добавил: Любов | Дата: 06 Февраля 2024

« 1 2 3 4 5 ... 84 85 »