Головна » 2015 » Ноябрь » 17 » Міжнародний день толерантності
09:35
Міжнародний день толерантності
Ми легше визнаємо свої помилки 
у поведінці, ніж у мисленні. 
Ніхто не може оцінювати іншого, поки не навчиться оцінювати самого себе. 
 К. Роджерс
 16 листопада в усьому світі відзначають Міжнародний день толерантності. Його запровадили у 1995 за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри.
 Навчання починається з дітей, яких варто вчити не просто бути «такими як всі», а, поважаючи інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію. Тож ЮНЕСКО пропонує відзначати День толерантності у школах і вищих навчальних закладах усіх країн-членів Організації Об’єднаних Націй.
 У цей день у Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів педагог-організатор Голод Я. А. провела з учнями 8-9 класу тренінг «Вчимося розуміти й поважати інших». Учням було запропоновано перегляд презентації до теми, виконання різних вправ, які учні виконували в групах, парами та індивідуально. На початку тренінгу учасники повинні були скласти очікування від заняття і прикріпити на «дерево очікувань» і в кінці заняття наше дерево дало плоди. Наступним етапом тренінгу була легенда «Все в твоїх руках», з якої учні зробили висновки, що толерантне ставлення до них залежить від їх ставлення до інших. На завершення заняття, учні своїми долонями створили емблему толерантності.
 Всі учні отримали задоволення від заняття.
Переглядів: 477 | Додав: natalka_mashkarynetz | Рейтинг: 5.0/3