Головна » Архив материалов

Порядний той, хто своє право вимірює своїми обов'язками.

 Щороку в нашій країні проходить Всеукраїнський тиждень права, під час якого відбуваються заходи, що спрямовані на підвищення рівня правової культури населення. Це передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26.08.15р. №871-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права».Цього року такий тиждень проходив з 07 по 11 грудня.
В Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів вчителем правознавства Штремпл С.А. з 07 по 11 грудня було проведено Всеукраїнський тиждень права.
Протягом Тижня учні школи мали можливість поговорити про права людини на виховних годинах із класними керівниками, зобразити розуміння свохї прав у малюнках. В ході проведення Тижня правових знань було організовано виставку літератури на правоосвітню тематику, здійснено випуск шкільної стінгазети, присвяченої Конвенції про права дитини. Проведено соціологічне опитування «Діти про свої права». З учнями 9 класу проведено ... Читать дальше »

Просмотров: 505 | Добавил: Любов | Дата: 12 Декабря 2015

 І нехай наші добрі наміри будуть нічим, якщо вони не стануть нашими добрими вчинками!
 Міжнародний день волонтерів світова громадськість відзначає 5 грудня. Рішення про це свято було прийнято Генеральною Асамблеєю ООН у 1985 році. Добровольці (а в останні роки все частіше можна почути трансформоване з англійської - волонтери) - це люди, які витрачають свій вільний час на благо суспільства. Вони присвячують суспільству свій талант, час, енергію, не чекаючи винагороди. Наприклад, такі люди добровільно зголошуються допомагати прибирати громадську територію, поширювати плакати чи брошури соціальної кампанії, готові безкоштовно проводити екскурсії рідним містом, бути перекладачами на великих міжнародних спортивних змаганнях. Більш того, добровольці допомагають персоналу в дитячих будинк
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 510 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 07 Декабря 2015

 

"Не однострої і зброя воїна, а безстрашність, мужність, хоробрість його, дух воїна — становлять силу армії".
Д. Донцов
Збройні Сили України здолали складний шлях утворення та формування. Військо Київської Русі, Військо Запорозьке, Українські січові стрільці, Армія Української Народної Республіки (УНР), Українська Повстанська Армія (УПА) – це все назви українського війська, яке упродовж останнього тисячоліття боронило націю.
З відновленням незалежності України у серпні 1991 року виникла потреба створити національну армію для забезпечення миру та спокою в державі. 6 грудня 1991 року Верховною Радою України прийнято Закон «Про Збройні Сили України». Тепер саме цього дня наша країна офіційно відзначає День Збройних Сил. Це свято захисників Вітчизни – патріотів, які відслужили, служать або служитимуть в українському війську.
З нагоди цього свята в Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів педагогом-організатором Голод Я. А. було проведено інформаційну хвилину «З ... Читать дальше »

Просмотров: 787 | Добавил: Любов | Дата: 06 Декабря 2015

Тільки ти повертайся, солдате,
Мій по духу і прагненню брате!
Зупинивши війни чорний дим,
Повертайся додому живим!!!
 30 листопада 2015 року учні Руськівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів здійснили екскурсію в музей Мукачівського прикордонного загону.  В ході екскурсії учні отримали змогу побачити велику кількість експонатів, військової зброї, документів. Учні ознайомилися з історією створення та розвитку 128-ї окремої гвардійської гірсько-піхотної Закарпатської бригади. Усі учні отримали заряд патріотизму, гордості за свою Армію, впевнення в тому, що Україну є кому захищати! Україна - понад усе!!!
 128-а окрема гвардійська гірсько-піхотна Закарпатська бригада Сухопутних військ Збройних Сил України — з'єднання механізованих військ України організаційно підпорядковане оперативному командуванн ... Читать дальше »
Просмотров: 294 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 01 Декабря 2015

 

"Народна гра - це іскра, що засвічує вогник допитливості."

В. О. Сухомлинський

 27 листопада 2015 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося ІІ засідання шкільного методичного об’єднання класних керівників на тему «Розвиток морально-етичних норм колективу класу засобами народних ігор».
 Засідання пройшло у формі обміну досвіду роботи. Розпочалося воно теоретичним аспектом питання з досвіду роботи класного керівника Тягур М.І. «Розвиток морально-етичних норм колективу класу засобами народних ігор». Марина Ігорівна виступила перед членами методичного об’єднання класних керівників з презентацією свого досвіду роботи з учнями. Затим всі відвідали показову виховну годину  у 3 класі, де класний керівн ... Читать дальше »
Просмотров: 528 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 28 Ноября 2015

«Ніколи людина не переживає так глибоко почуття обов’язку перед Батьківщиною, як в ті години роздумів над долею Вітчизни, коли вона сама мислено повторює шлях, пройдений своїм народом, бачить і почуває себе як часточку народу …» (В.О.Сухомлинський)
 27 листопада 2015 року відбулося ІІ засідання методичного об’єднання суспільно-гуманітарного циклу. Під час цього засідання члени методичного об’єднання ділилися досвідом роботи з розвитку креативного потенціалу учнів на уроках суспільно - гуманітарного циклу.
Творчою особистістю є індивід, який має високий рівень знань, потяг до нового, оригінального, вміє відкинути звичайне, шаблонне. їй притаманні творчі здібності, які є умовою творчої діяльності.
Технологія формування творчої особистості в ... Читать дальше »

Просмотров: 389 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 27 Ноября 2015

«Сім'я — джерело, водами якого живиться
повноводна річка нашої держави».
В. Сухомлинський

Проблема сімейного виховання та взаємозв'язку школи й родини одна з актуальних проблем виховної роботи.
Батьки й педагоги - дві наймогутніші сили у становленні особистості кожної дитини, роль яких неможливо перебільшити. Саме тому робота з батьками є одним з головних напрямків виховної роботи в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів.
Результативність виховного процесу залежить від того, як складаються відносини між педагогами, учнями і батьками. Батьки і педагоги - вихователі одних і тих же дітей, і результат виховання може бути успішним тоді, коли вчителі та батьки стануть союзниками.
27 листопада 2015 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулися загальношкільні батьківські збори. На порядку денному серед організаційних питань були:
1. Про підсумки медичного огляду учнів школи за 2015 рік.
2. Про важливість читання для учнів І ступеню.
Медична сестра школи Молнар Еріка Ервінівна навела статистичні дані медичного о ... Читать дальше »

Просмотров: 458 | Добавил: Любов | Дата: 24 Ноября 2015

 20 листопада 2015 року у Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів було проведено ІІ засідання методичного об'єднання вчителів початкових класів та музичного мистецтва на тему "Розвиток соціальної компетентності молодших школярів. Адаптація школярів у навчально-виховному процесі. " Метою засідання було активізувати питання про розвиток соціальної компетентності молодших школярів; з'ясувати рівень адаптації першокласників до шкільного колективу та адаптації учнів 4 класу до навчання у 5 класі.
 Членами методичного об'єднання було відвідано відкритий урок з природознавства "Розселення рослин у природі" у 2 класі, який провела Сидун О.П. Урок було проведено на високому методичному рівні. Вчителька підготувала для учнів презентацію, цікаві відеофільми, що допомогло учням краще засвоїти новий матеріал. На уроці були присутні інтерактивні вправи "Робота в групах", вправа "Очікування". Було використано міжпредметні зв'язки з читання, музичного мистецтва, що спонукало учнів до активної навчальної діяльності. 
Просмотров: 459 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 22 Ноября 2015


 Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує те місце, де вона народилася, де промайнуло її дитинство, дитинство з дивосвітом-казкою, з материнською ласкою у затишній батьківській оселі. То родинне вогнище, маленька батьківщина кожної людини. То її велике «Я», з якого починається людина, родина, Батьківщина і вся наша велична й неповторна у світі Україна. 17 листопада у Руськівській школі І-ІІ ступенів вихователем ГПД Сабов М.І. була проведена виховна година "Україна - наша Батьківщина" в рамках Школи становлення молодого вчителя ... Читать дальше »

Просмотров: 557 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 18 Ноября 2015

Математика — цариця всіх наук. 
Її улюблениця — істина, 
її вбрання — простота і ясність. 
Палац цієї володарки оточено тернистими заростями,
і, щоб досяг­ти його, кожному доводиться пробиратися крізь хащі. 
 Ян. Снядецький
 16 листопада 2015 року в Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів розпочався Тиждень математики. Вчителі математики Крайняниця Софія Федорівна та Яцина Марія Іванівна на загальношкільній лінійці відкрили Тиждень математики і оголосили учням всіх класів план його проведення.
 17 листопада вчителем математики Крайняницею Софією Федорівною було проведено між учнями 5-9 класів математичну вікторину. Учні з великим захопленням виконували логічні завдання, задачі, запропоновані вчителем. Між учнями виникла велика конкуренція, адже кожний клас прагнув перемоги. Всі активно змагалися, і з нетерпінням чекали результатів конкурсу. Члени журі підбили підсумки і оголосили переможців, де виграли у
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 493 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 17 Ноября 2015

« 1 2 ... 79 80 81 82 83 84 85 »