Головна » 2015 » Декабрь » 6 » З Днем захисника Вітчизни!
13:58
З Днем захисника Вітчизни!
 

"Не однострої і зброя воїна, а безстрашність, мужність, хоробрість його, дух воїна — становлять силу армії".
Д. Донцов
Збройні Сили України здолали складний шлях утворення та формування. Військо Київської Русі, Військо Запорозьке, Українські січові стрільці, Армія Української Народної Республіки (УНР), Українська Повстанська Армія (УПА) – це все назви українського війська, яке упродовж останнього тисячоліття боронило націю.
З відновленням незалежності України у серпні 1991 року виникла потреба створити національну армію для забезпечення миру та спокою в державі. 6 грудня 1991 року Верховною Радою України прийнято Закон «Про Збройні Сили України». Тепер саме цього дня наша країна офіційно відзначає День Збройних Сил. Це свято захисників Вітчизни – патріотів, які відслужили, служать або служитимуть в українському війську.
З нагоди цього свята в Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів педагогом-організатором Голод Я. А. було проведено інформаційну хвилину «Збройні сили України. Історія і сучасність» з учнями 8-9 класів. Потім учням була запропонована вікторина на дану тематику. Учні з легкістю впоралися з циклом запитань вікторини, який стосувався озброєння часів Київської Русі. Величезне зацікавлення викликали запитання про морські флотилії. Учнівська аудиторія добре знала визначення слів: штик, гардемарин, арсенал, атака, а додатково довідалася про їхнє походження. Захід спонукав учнів до поглиблення своїх знань з історії та військової справи.
Доблесть і честь солдатів і офіцерів - в цьому справжня сила будь-якої армії та українські військовослужбовці зберегли все це і примножили. Український воїн - надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність далеко не порожній звук.

Переглядів: 789 | Додав: Любов | Рейтинг: 0.0/0