Головна » 2015 » Ноябрь » 27 » ІІ засідання методичного об'єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу
11:56
ІІ засідання методичного об'єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу

«Ніколи людина не переживає так глибоко почуття обов’язку перед Батьківщиною, як в ті години роздумів над долею Вітчизни, коли вона сама мислено повторює шлях, пройдений своїм народом, бачить і почуває себе як часточку народу …» (В.О.Сухомлинський)
 27 листопада 2015 року відбулося ІІ засідання методичного об’єднання суспільно-гуманітарного циклу. Під час цього засідання члени методичного об’єднання ділилися досвідом роботи з розвитку креативного потенціалу учнів на уроках суспільно - гуманітарного циклу.
Творчою особистістю є індивід, який має високий рівень знань, потяг до нового, оригінального, вміє відкинути звичайне, шаблонне. їй притаманні творчі здібності, які є умовою творчої діяльності.
Технологія формування творчої особистості вимагає дотримання вчителем таких принципів:
— принцип розвитку, який передбачає врахування вікових та індивідуальних особливостей учнів;
— принцип самодіяльності, за якого учні відчувають себе співучасниками навчального процесу;
— принцип самоорганізації, який передбачає самостійну зосередженість учня на вирішенні навчального завдання.

Комп`ютерні технології дають можливість на якісно новому рівні вивчати різні курси історії. Вони надають інформацію в зручній для учнів формі – у вигляді графіків, таблиць, діаграм, екранних картинок, історичних карт, мультимедійних презентацій, а також для статичної оцінки історичних фактів.
Використання інформаційних технологій допомагає вчителю підвищувати мотивацію навчання дітей до предмета та покращити продуктивність уроку..
У ході засідання були розглянуті такі питання:
1. Про адаптацію п’ятикласників. Роль учителя у шкільній адаптації учня (Члени МО)
2. Круглий стіл. Розвиток креативного потенціалу учнів на уроках предметів суспільно-гуманітарного циклу ( Члени МО).
Членами МО було відвідано відкритий урок із всесвітньої історії у 8 класі на тему: «Англія в добу Тюдорів», який провела Штремпл Світлана Анатоліївна та позакласний захід до Дня української писемності та мови проведений Деркач Ольгою Іванівною.

 

Переглядів: 391 | Додав: natalka_mashkarynetz | Рейтинг: 4.6/9