Головна » 2015 » Ноябрь » 28 » Відкрита виховна година
13:31
Відкрита виховна година

 

"Народна гра - це іскра, що засвічує вогник допитливості."

В. О. Сухомлинський

 27 листопада 2015 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося ІІ засідання шкільного методичного об’єднання класних керівників на тему «Розвиток морально-етичних норм колективу класу засобами народних ігор».
 Засідання пройшло у формі обміну досвіду роботи. Розпочалося воно теоретичним аспектом питання з досвіду роботи класного керівника Тягур М.І. «Розвиток морально-етичних норм колективу класу засобами народних ігор». Марина Ігорівна виступила перед членами методичного об’єднання класних керівників з презентацією свого досвіду роботи з учнями. Затим всі відвідали показову виховну годину  у 3 класі, де класний керівник Тягур М.І. на практиці показала використання народних ігор на виховних заняттях. До роботи на виховній годині «Народні ігри та забави» були задіяні всі учні класу, вони розповіли про роль українських народних ігор, про важливість їх знати та передавати з покоління в покоління. Дітки водили хоровод, гралися в українські народні пісні-ігри  та забави «Соловеєчку сватку, сватку», «Хлібчик», «Голубка», « Де ти, кицько, ходила»,  народні жарти «До баби по сіль», «Була у лісі» та деякі інші. Учні з усмішкою та задоволенням виконували пісні-ігри під супровід гри на акордеоні, а жартівливі сценки викликали непідробний сміх. Такі виховні години безперечно несуть у собі позитивний заряд емоцій, викликають патріотичні почуття, залучають учнів до незабутніх та неоціненних скарбів народної творчості.
 Найкращі зразки драматичного фольклору – епізоди українських обрядів, народні ігри – мають важливе педагогічне значення. Вони сприяють вихованню національної самосвідомості, гідності, патріотичних почуттів, активізації творчих здібностей, всебічному розвиткові молодших школярів. Їх доцільно застосувати під час проведення тематичних ранків, на уроках музики, народознавства, у роботі шкільних мистецьких гуртків та виховній роботі.
Наостанок на засіданні методичного об’єднання класним керівником 1 класу Реметою М.І. було зроблено огляд новинок педагогічної преси з питань національно-патріотичного виховання.    

 

Переглядів: 531 | Додав: natalka_mashkarynetz | Рейтинг: 5.0/5