Головна » Архив материалов

«Людина людині - друг, товариш і привід посміятися».

Р. Дубовицька

Сьогодні в світі відзначають Міжнародний день сміху. У цей день прийнято розігрувати родичів, друзів, знайомих і просто незнайомих людей. В одних країнах 1 квітня називають Днем сміху. Принаймні, так вважають в Англії і США, а в Шотландії - «Днем зозулі», в Японії - «Днем ляльки».  В Україні ж це «День сміху». Правда, не дарма стверджує народ: коли на носі квітень, нікому не вір! В цей день кожен не проти пожартувати над оточуючими, ніхто не застрахований від розіграшів і навіть найсерйозніші мимоволі посміхаються.Як показують соцопитування, більше 70% людей збираються розіграти кого-небудь зі своїх знайомих. Причому все по тих же опитуванням найбільше каверз слід очікувати від учнів і, як не дивно, людей, що займаються бізнесом і мають свою фірму, зате бабусь побоюватися не варто, хоча може все і навпаки, адже на перше квітня жартують всі. В цей день в Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів педагогом-організатором Голод Я. А. було організовано НЕЗВИЧАЙНИЙ КВК між учнями і вчителями.
  ... Читать дальше »

Просмотров: 435 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 03 Апреля 2016

«Встав уранці, умився, привів себе до ладу – й одразу ж упорядкуй свою планету»
Антуан де Сент-Екзюпері 

Своєю планетою учні та вчителі вважають рідну школу. Прекрасна традиція — збиратися на подвір’ї  та наводити лад у школі — і вона успішно відроджується.
25 березня  в Руськівській загальноосвітній школі  I-II ступенів з метою поліпшення санітарного та естетичного стану території школи працівниками та учнями  школи проведено прибирання пришкільної території. Окремо хочемо сказати про наших старшокласників, які старанно працювали над упорядкуванням шкільних клумб. За  словами учнів, не складно витратити декілька годин на прибирання і потім жити в чистоті. Цей захід став для всіх зарядом позитиву та весняного настрою.  Ніщо так не виховує бережливе ставлення до природи як практична робота по приведенню в порядок оточуючого середовища своїми руками, а також особистий приклад активістів або керівника. Крім природних екологічних стежок потрібно в собі вишукувати подібні зупинки і прово ... Читать дальше »

Просмотров: 484 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 26 Марта 2016

  18 березня 2016 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено засідання педагогічної ради школи, де розглядалося організаційні питання державної підсумкової атестації у 2015-2016 навчальному році. До порядку денного було внесено питання:
- Про проведення ДПА у 2015-2016 навчальному році;
- Про вибір третього предмету ДПА за курс основної школи у 2015-2016 навчальному році ;
- Про розклад проведення ДПА у 2015-2016 навчальному році;
- Про державні атестаційні комісії на ДПА у 2015-2016 навчальному році.
 Всі організаційні питання розглянуто, залишається побажати учням 4 та 9 класу якнайкраще підготуватись до іспитів!
Просмотров: 518 | Добавил: Любов | Дата: 19 Марта 2016

Усе найкраще в природі належить усім разом.

Петроній

       Сучасна молодь вступає в життя в епоху не тільки бурхливого розвитку науки і техніки, а й негативних наслідків науково-технічної революції. Зростання населення Землі, дедалі більше забруднення атмосфери, гідросфери та літосфери, накопичення величезних об’ємів відходів людської діяльності при одночасному виснаженні майже всіх видів природних ресурсів призвели до розвитку глобальної екологічної кризи. Біосфера сьогодні вже не спроможна самоочищуватися, саморегулюватися й самовідновлюватися – вона дедалі активніше деградує. Людству загрожує загибель найближчими десятиліттями, якщо воно терміново не змінить свого відношення до природи.

       Людина є лише часткою природи й Космосу, тому вона повинна не владарювати над природою, а й співпрацювати з нею, бути не „царем природи", а її невіддільною часткою.  Щоб підростаюче покоління з розумінням ставилося до природи  18 березня в Руськівській загальн ... Читать дальше »

Просмотров: 544 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 18 Марта 2016

15 березня 2016 року в Руськівській загальноосвітній школі було проведено хвилину мовчання на вшанування пам’яті героїв під час захисту нашої самостійної Карпатської України. 16 березня  Штремпл С.А. провела бесіду з учнями 5-9 класів на тему: «Незалежна Карпатська Україна», яка супроводжувалася переглядом відеофільму «39-й. Карпатська Україна»

Карпатська Україна (до 1919: Руська Країна, до 1938: Підкарпатська Україна, Підкарпатська Русь, Підкарпатський край) – офіційна назва автономної республіки у складі Чехо-Словаччини в 1938-1939 і Української незалежної держави на Закарпатті в березні 1939 р.
15 березня 1939 року на засіданні Сойму за ініціативою УНО було проголошено самостійність Карпатської України. Сойм ухвалив закон, який містив такі пункти:
1) Карпатська Україна є незалежна Держава.
2) Карпатська Україна є республікою з президентом, вибраним сеймом.
3) Державна мова Карпатської Ук ... Читать дальше »

Просмотров: 461 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 17 Марта 2016

Кожен народ має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть. Вони освячені віками. Звичаї - це ті прикмети, за якими розпізнається народ не тільки в сьогоденні, а й в історичному минулому. Це ті неписані закони, якими керуються в найменших щоденних і найбільших національних справах. Звичаї і рідна мова, - це і є незнищені характерні ознаки народу.

Цікаво та змістовно проходив Тиждень української мови та літератури. В рамках цього тижня 11 березня 2016 року в Руськівській ЗОШ вчителем української мови Жеребак Н.В. було проведено конкурс для дівчат «Юна україночка», де конкурсантки мали змогу показати знання рідних звичаїв та українських народних пісень, вміння співати та представляти свої інтереси та захоплення.

   Учасниці під швидку веселу музику виконували конкурсні завдання, з якими справилися на належному рівні. Почесне журі відзначило кожну з конкурсанток і нагородило їх грамотами.

Просмотров: 393 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 11 Марта 2016

Благослови той день і час,
Коли прослалась килимами
Земля, яку сходив Тарас
Малими босими ногами…»
  Тарас Григорович Шевченко... Його безсмертне ім’я і неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі й благородні почуття. Можливо, Тарас Григорович саме та людина, з якої кожен повинен брати приклад. У ці дні в нашій школі проходять заходи до Шевченківської річниці, присвячені його великому творчому шляху та неоціненному доробку Великого Кобзаря.
        Логойда М. М. розповіла учням паро життєвий і творчий шлях  Кобзаря,а учні 4 класу підготували інсценізацію до твору С. Черкасенка « Як Тарас ходив до залізних стовпів». 
       Також було проведено конкурс декламування віршів Т. Г Шевченка, у якому взяли участь учні 1 – 4 класів. Вони показали свої знання з творчості Великого Кобзаря і вміння декламувати його поезії.
Просмотров: 862 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 10 Марта 2016

Лагідні промені сонця. Несмілий передзвін краплинок і струмочків. Перші квіти. Разом з цими характерними ознаками весни приходить до нас і перше весняне свято – Міжнародний жіночий день. Це один із самих світлих, всенародних свят, зігріте любов’ю і вдячністю до жінки-матері, жінки-трудівниці. Це радісне, весняне свято бажаним гостем входить в кожний дім. Ось і в наш дім, в нашу школу, воно прийшло 4 березня.

 Дуже цікавою виявилася уявна подорож «Жіночий експрес», яку підготувала педагог-організатор Голод Я.А. Наш «експрес» вирушив в напрямку Руськівська загальноосвітня школа - Жіноча мрія. Вчителі нашої школи на кожній зупинці поїзда взяли участь у багатьох цікавих і веселих конкурсах. Показали себе у ролі найкращих мам, надзвичайно талановитих і обдарованих співачок, прекрасних знавців квітів та дбайливих господинь. В кінці подорожі на станції «Фортуна» серед наших вчителів були розіграні невеличкі подарунки.

... Читать дальше »

Просмотров: 427 | Добавил: Любов | Дата: 08 Марта 2016

Фізична культура - частина загальної культури, сукупність матеріальних та духовних цінностей суспільства, які створюють­ся та використовуються ним для фізичної досконалості людини. Вона історично зумовлена і змінюється на кожному новому етапі розвитку суспільства. 
У Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів вчителем фізичної культури Бабинець О.П проводилися шкільні змагання з шахів серед учнів 5-9 класів. У турнірі з шахів брали участь найсильніші учні з кожного класу. У відкритому турнірі зав’язалася вперта боротьба з перемінним успіхом. Перше місце серед учасників здобув учень 5 класу Васько Олег, який у фіналі обіграв учня 9 класу Горвата Олександра. Третє місце зайняв учень 7 класу Косач Іван.
Вітаємо переможців! Так тримати!

Просмотров: 416 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 01 Марта 2016

Пріоритетним завданням методичної служби на сучасному етапі є активізація творчих здібностей педагогів; забезпечення ефективного методичного супроводу впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти; допомога вчителеві швидко адаптуватися до змін в освітньому процесі, виявити професійну гнучкість, стати на найвищу сходинку педагогічної майстерності. 

 25 лютого 2016 року Ремета М.І., вчитель початкових класів школи, презентувала свій досвід роботи на тему «Пошук нестандартних варіантів навчання учнів початкових класів». Учитель з великим стажем роботи має чим поділитися із молодими колегами. Це і вихід із нестандартних педагогічних ситуацій, і необхідність використання ігор на заняттях у початковій ланці, і засоби згуртування дитячого колективу...

 Тягур М.І., вчитель початкових класів, голова шкільного методичного об'єднання, провела з педагогічними працівниками майстер-клас на тему: «Розвиток морально-етичних норм колективу класу засобами народних ігор».Вчителька використала для цього фрагменти із уроків математики, коли завдяки цікавим іграм учні в доступній формі дізнаються про математичні поня ... Читать дальше »

Просмотров: 379 | Добавил: Любов | Дата: 25 Февраля 2016

« 1 2 ... 77 78 79 80 81 ... 85 86 »