Головна » Архив материалов

26 травня 2016 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулася чергова педагогічна рада "Про формування комунікативних компетенцій в сучасній школі: проблеми та перспективи". Членами педагогічного колективу було розглянуто питання:
1.    Про допуск учнів 4 класу до державної підсумкової атестації
2.    Про виконання навчальних планів та програм вчителями за підсумками 2015-2016 навчального року.
3.    Про претендентів на свідоцтво про базову загальну середню освіту з відзнакою у 2015-2016 навчальному році.
4.    Про підсумки виховної роботи школи у 2015-2016 навчальному році. 
5.    Про підсумки роботи шкільних методичних об'єднань у 2015-2016 навчальному році.
6.    Про допуск учнів 9 класу до ДПА.
7.    Звіти роботи керівників гуртків.
8.    Звіт роботи бібліотекаря школи. 
9.    Про проект плану роботи бібліотеки на   2016 - 2017 навчальний рік.
10.  Про проект річного плану роботи школи на 2016 - 2017 навчальний рік.
11.    Про результати роботи з кадрами у 2015-2016 навчальному році.
12.    Про перевід учнів 1-4 класів
... Читать дальше »

Просмотров: 416 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 27 Мая 2016

Любі школярі!
 Вітаємо всіх зі святом останнього дзвоника.
 Ось і настало літо. Скінчився навчальний марафон з уроками, контрольними роботами, перервами, домашніми завданнями, сміхом та сварками. Попереду – сонячні дні і канікули.
 Нехай гарним та чудовим буде  відпочинок, сповнений нових яскравих вражень,  сподівань, цікавих знайомств.
Відпочивайте, загоряйте, купайтеся, щоб до вересня набратися сил та оптимізму. А сил знадобиться, ой, як багато! Тож, не втрачайте часу даремно! Ліс, річка, походи, табори відпочинку – цим ви можете зайнятися в цей чудовий час під назвою КАНІКУЛИ!
 Бажаємо, щоб на вашому шляху було більше добра та справедливості, перемог і здійснених мрій. Нехай завжди світить сонце, щастя посміхається вам, щоб кожен з вас знайшов себе у важливій та потрібній справі, щоб з оптимізмом і вірою дивитись у майбутнє.
Просмотров: 382 | Добавил: Любов | Дата: 26 Мая 2016

  25 травня 2016 року в Руськівській  загальноосвітній школі І-ІІ ступенів відбулося  свято «Прощавай, Букварик». Це свято, на якому першокласники прощаються зі своїм першим і головним підручником - Буквариком. 
  До нього  дітки старанно готувалися. Завітали до першокласників усі ті, хто був з ними протягом всього навчального року. Це перша вчителька Ремета Маріанна Іванівна, батьки, бабусі, дідусі, братики і сестрички.
Першокласники показали, чому вони навчилися та представили веселу Абетку. Кожна дитина з радістю говорила про значення і цінність кожної букви. Діти розповідали, як вони Буквар вивчали, а скільки веселих пісень заспівали! 
У гості до дітей завітали нові їх друзі: Читанка, Математика, Рідна мова. 
Свято Букварика закінчилося, але шлях до знань тільки розпочався. І це свято – перша сходинка у шкільному житті, яку першокласники подолали разом із своєю першою учителькою Маріанною Іванівною, яка стала їм і другою мамою, і другом, і мудрим наставником.

 

 

Просмотров: 433 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 25 Мая 2016

 Вічна пісня барв і кольорів,
Неповторна музика натхнення!
Шепіт трав і шелест яворів,
І дзвінкі турботи сьогодення.
Хрестиком покладено в рядки,
Поспліталось, блиснуло веселкою
Ніжність материнської руки
Пісні ще весільної, веселої.
Дух народу в колір заплете,
Проросте і піснею, і цвітом.
А над світом, гляньте, а над світом
Українська вишивка цвіте!

19 травня - День вишива́нки , яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня . Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен українець одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в університет, школу чи садочок.
Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини. ... Читать дальше »

Просмотров: 359 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 20 Мая 2016

Тож ревно помолімося за всіх,
Кого сувора доля не пригорне,
 Хто не зазна ні радості, ні втіх,
За всіх, кого нещадно чавлять жорна,
Кому завмер у горлі криком сміх, 
Чиї неясні дні, як ночі, чорні.
Ти, Боже, їх у темряві не кинь,
Благослови їм шлях серед пустинь.
Ю. Клен

15 травня - День пам’яті і скорботи про жертви, які загинули або постраждали в Україні внаслідок політичних репресій комуністичного режиму.
З метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людяності, дні пам’яті жертв голодоморів та жертв політичних репресій виділили в окремі пам’ятні дати. 
17 травня в Руськівській загальноосвітній школі педагогом-організатором Голод Я.А. було проведено інформаційну годину «У жорнах репресій». В ході заходу було наведено статистичні дані цих жахливих подій, учні мали змогу переглянути відеоролик подій 1937-1938 рр. Учні вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув у результаті репресій.
Ця ... Читать дальше »

Просмотров: 379 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 18 Мая 2016

Уклонимось тим, хто поліг у бою,
Хто покрив землю рідну собою.
Усім поіменно, хто впав у бою,
Хто відстояв нашу свободу.

6 травня 2016 року з нагоди вшанування 71 річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, святкування Дня пам'яті та примирення, вчителем історії Штремпл С.А. було проведено інформаційну годину та відеолекторій "Мужність і героїзм крізь покоління.."
Вчитель показала учням відеоролик та розповіла про страшні події Другої Світової війни та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.
Учні 8-9 класів Руськівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів взяли участь в урочистому заході біля пам'ятника загиблим односельчанам.
Вшановуючи загиблих в центрі села зібрались учасники Другої Світової війни, ліквідатори ЧАЕС, воїни інтернаціоналісти та учасники антитерористичної операції на Сході України. Голова села Коштура В.О. відзначив учасників грамотами виконкому Ракошинської сільської ради.

 

Просмотров: 297 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 13 Мая 2016

                    Христос Воскрес! 

З відчуттям глибокої радості і від щирого серця вітаємо учнівський та педагогічний колектив Руськівської ЗОШ І-ІІ ступенів з Воскресінням Христовим, з Пасхою Христовою, і нехай царюють у ваших серцях радість і душевний спокій! Нехай до Вашої оселі прийде здоров’я, любов, щастя, добробут, душа нехай світлішою стає, серце пламеніє любов’ю, а помисли стануть щирими та добрими. Всіх Вам земних благ!

 

Просмотров: 327 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 29 Апреля 2016

27 квітня 2016 року, на виконання наказу по школі від 20.04.2016 року №42, у Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів проводився День Цивільного захисту з метою вироблення в учнів умінь, навичок чітко і грамотно діяти у різних надзвичайних ситуаціях для здоров'я та життя, вдосконалення теоретичних знань та практичних навичок всіх учасників навчально-виховного процесу у захисті від наслідків стихійних лих і надзвичайних ситуацій.

День почався із загальношкільної лінійки, де начальник Цивільного захисту Гладжикурка Л.Д. оголосила план підготовки і проведення Дня Цивільного захисту в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів. Було проведено практичну перевірку здібностей учнів, постійного складу школи діяти за сигналом оповіщення на території школи у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру. Класні керівники проводили з учнями класні виховні години за тематикою Цивільного захисту, учням початкових класів було показано відеоролик "Порядок надання домедичної допомоги при раптовій зупинці серця".

 З учнями старших класів провелися комбіновані естафети з елементами виконання нормативів, контрольних завдань програми Цивіль ... Читать дальше »

Просмотров: 396 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 28 Апреля 2016

       Ми    атомні заложники прогресу. 
Вже в нас нема ні лісу, ні небес. 
Так і живем од стресу і до стресу, 
Абетку смерті маємо - АЕС.
Л.Костенко

        Сьогодні виповнюється 30 років з дня Чорнобильської катастрофи, найбільшої технологічної аварії в історії ядерної енергетики. Внаслідок вибуху 26 квітня 1986 року 4-й реактор Чорнобильської АЕС було повністю зруйновано. Викинуті із зруйнованого реактора в атмосферу продукти поділу ядерного палива було рознесено повітряними потоками на значні території, спричинивши їх радіоактивне забруднення не лише поблизу АЕС, а і за сотні і навіть тисячі кілометрів від місця аварії. Радіоактивного забруднення зазнали території багатьох країн.
       Для  вшанування  скорботної дати Чорнобильської  трагедії  в Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів педагогом-організатором Голод Я. А. 26 квітня було проведено загальношкільний мітинг-реквієм «Гірчить Чорнобиль крізь роки». В ході заходу учні декламували вірші, наводили статистичні дані масштабної аварії. Було переглянуто фрагмент фільму «Чорнобиль. Як це було…» та вшановано хвилиною мовчання ліквідаторів трагедії. Учні запалили свічки па ... Читать дальше »

Просмотров: 412 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 26 Апреля 2016

У Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів 25 квітня 2016 року відбулося четверте засідання методичного об'єднання класних керівників на тему "Національно-патріотичне виховання дітей та молоді - це комплексна система і цілеспрямована діяльність органів державної влади, громадських організацій, сім'ї, освітніх закладів".Проходило воно у формі семінару-практикуму "Національно-патріотичне виховання дітей та молоді - це комплексна система і цілеспрямована діяльність органів державної влади, громадських організацій, сім'ї, освітніх закладів". Спочатку Голод Я.А. виступила з доповіддю на тему "Національно-патріотичне виховання дітей та молоді - це комплексна система і цілеспрямована діяльність органів державної влади, громадських організацій, сім'ї, освітніх закладів".Затим  класні керівники відвідали показову  виховну годину у 8 класі "Я-будівник свого життя", який проводила класний керівник Когутич Н.В. Метою заняття було сприяти усвідомленню учнями сенсу власного життя, допомогти визначити шляхи правильного, безпечного, цікавого життя; дати навички взаємної допомоги; довести до свідомості, що доля людини у першу чергу залежить від того, як вона вміє долати життєв ... Читать дальше »

Просмотров: 389 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 26 Апреля 2016

« 1 2 ... 76 77 78 79 80 ... 86 87 »