Головна » Архив материалов
Нашому земляку, талановитому художнику Володимиру Микиті – 85 років!
 Закарпатська школа живопису у ХХ столітті  має чимало талановитих митців. Жива легенда закарпатського живопису - Володимир Микита належить до тих людей, котрі самі себе створили. У нього не було впливових друзів чи блату на шляху до визнання та слави. У житті йому долати всі вершини допомагали тільки талант, праця, чесність і доброта. 
 Народився 1 лютого 1931 року в с. Ракошино Мукачівського району Закарпатської області. У 1950 році закінчив Ужгородське училище прикладного мистецтва. Педагоги з фаху – А. Ерделі, Й. Бокшай, Ф. Манайло. Член Національної Спілки художників України з 1962 року. Заслужений художник України (1975 р.). Народний художник України (1991 р.). Член кореспондент Академії мистецтв України з 1997 року. Лауреат обласної премії ім. Й. Бокшая та А. Ерделі в галузі образотворчого мистецтва. Дійсний член Академії мистецтв України з 2004 року. Лауреат Національної премії України імені Т. Шевченка за 2005 рік.
  У Ракошині відбулися заходи з дня народження видатного художника. Учні нашої школи долучилися до цієї визначно ... Читать дальше »
Просмотров: 393 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 24 Февраля 2016

Це дивляться з темних небес загиблі поети й герої – всі ті, хто так вірив у світле майбутнє твоє. 
 Два роки тому величезна кількість людських жертв змусила здригнутись українців та вивести їх з летаргічного сну. Ми досі прощаємось із загиблими, бо в їх переліку ніяк не поставимо крапку. Який довжелезний… Безкінечний список тих, хто помер за нашу свободу. Наймолодшому було 17, найстаршому – 83. Усі віддано вірили в те, що можуть на краще змінити долю країни. І віддали заради цієї мети найдорожче – життя.
 Дуже важкі події переживає і зараз наша держава. Кожного дня гинуть на передовій наші воїни, кожного дня гинуть мирні жителі на Сході. Але ми мусимо пам’ятати з чого все починалося. А починалося все з кривавих подій на Майдані. І саме річниці Майдану та увічненню пам’яті героїв Небесної Сотні присвячений урок мужності «Вічна слава героям», який відбувся 19 лютого у Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів. Підготували цей урок педагог-організатор Голод Я.А. та учні 5-9 класів.
 «Небесна сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльо ... Читать дальше »
Просмотров: 469 | Добавил: Любов | Дата: 20 Февраля 2016

Найголовнішою проблемою в усі часи і для всіх народів була і залишається проблема виховання.
Дитина народжується як чистий аркуш паперу. Минає час, і на ньому з’являються рядки — думки, почуття, риси характеру та вчинки, а іноді – помилки й недоліки… Звичайно, доброта, чуйність, патріотизм не народжуються разом з людиною. Все це виховується.
Виховання громадянина має бути спрямованим передусім на розвиток патріотизму, любові до свого народу, до України, тому патріотичне виховання в школі обрано одним із пріоритетним напрямком виховної роботи колективу.
Проблема патріотичного виховання, на тлі подій, які відбуваються сьогодні у нашій державі,особливо стає значущою і важливою.
16 лютого 2016 року к ласний керівник 8 класу Когутич Н.В.  з учнями провелf круглий стіл на тему «Що значить бути патріотом?»
У диспуті обговорювалася проблема патріотизму серед молоді. Учні розкривали своє бачення патріотизму, виділяли його ознаки. В ході заходу з учнями було проведено анкетування «Як Ви розумієте патріотичне виховання?&r ... Читать дальше »
Просмотров: 1085 | Добавил: Любов | Дата: 16 Февраля 2016

Любов – це мить, що дає життя вічності.
                                       Л. С. Сухоруков
14 лютого - День Святого Валентина – день, коли люди відкрито говорять про найпрекрасніше у світі почуття – про кохання. За легендою, християнський священик Валентин жив за часів імператора Клавдія II Готського (III ст. від Р. Х.) й поруч з основним покликанням займався природничими науками та медициною. Войовничий імператор Клавдій нібито вважав, що сім'я заважає солдатам воювати за імперію і видав едикт, яким забороняв воїнам одружуватися. Валентин, незважаючи на цей указ, продовжував таємно вінчати всіх охочих. За це його заарештували й ув'язнили під охороною офіцера, прийомна донька якого була сліпою. Священик оздоровив її, а опісля навернув на християнство батька й цілу родину. Довідавшись про це, імператор наказав відтяти йому голову, що й сталося 14 лютого.
 В нашій державі День Святого Валентина визнали порівняно недавно. В цей день закохані зізнаються у своїх почуттях, дарують нехитрі подарунки у вигляді сердець і, звичайн ... Читать дальше »
Просмотров: 374 | Добавил: Любов | Дата: 13 Февраля 2016

 Як відомо, у Міністерстві охорони здоров’я  України оголосили про епідемію грипу в Україні. Епідпоріг перевищено в 18 областях, при цьому в 11 областях епідеміологічний поріг перевищено на 50%.
 Саме тому в освітніх закладах Мукачівщини  призупинено навчально-виховний процес з четверга 28 січня 2016 року згідно наказу відділу освіти Мукачівської РДА від 28 січня 2016 року №28 «Про тимчасове призупинення навчально-виховного процесу в навчальних закладах та установах району». 
 Початок навчально-виховного процесу в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів  із понеділка, 15 лютого 2016 року!!!
 До уваги учнів! На сайті школи розміщені матеріали для дистанційного засвоєння учнями пропущених тем з предметів!!!
Просмотров: 459 | Добавил: Любов | Дата: 10 Февраля 2016

  Цей День, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї Вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.
 Ця історія досі викликає неоднозначні оцінки. І це відбувається як з боку суспільно - політичної свідомості обох держав, учасниць згаданої події, так і з боку суто історичного підходу вельми шанованих дослідників .
  29 січня 1918 року. Збройне зіткнення на залізничній станції біля села Крути , яка розташовувалася на 130 -му кілометрі в північно-східному напрямку від Києва, Україна . Учасники події: невеликий загін з боку юної Української Народної Республіки (близько 600 чоловік) і знаменита Червона гвардія Радянської Росії , яка значно перевищує своїх вимушених супротивників числом, бойовим потенціалом і досвідом. Результат бою не важко передбачити. У запалі громадянського протистояння, трансформації суспільного і політичного світогляду , в пікових точках переломних моментів, що стали низкою таких подій , які змусили нашу історію зазнати найглибших змін, цей бій ніяк не міг залишитися в забутті.
Просмотров: 483 | Добавил: Любов | Дата: 28 Января 2016

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
 Сьогодні, після двох десятків років Незалежності, проблема соборності України є, на жаль, не менш актуальною.
У рамках відзначення Дня Соборності в Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів педагогом-організатором Голод Я.А. було проведено загальношкільний захід - інформаційну годину «Є у нас одна країна – то прекрасна Україна». Учні 8 класу, як завжди відзначилися своїм артистизмом, своєю активністю та відповідальністю. Захід був насичений читанням віршів, переглядом фрагменту документального фільму, виконанням гімну України. А на завершення заходу було виконано пісню про Україну та проведено вікторину «Я знаю свою Україну».
 Гідне відзначення державного свята – Дня Соборності України – сприяє зміцненню єдності людей навколо ідеї соборної української держави, утвердженню ідеалів свободи і демократії, вихованню в учнів почуття національної гідності.Сьогодні як ніколи ми переконані, що жодного прояву сепататизму не допустимо на нашій землі! Ми ... Читать дальше »
Просмотров: 510 | Добавил: Любов | Дата: 23 Января 2016

13 січня 2015 року, напередодні святкування Старого Нового року, учні нашої школи разом з вчителем музичного мистецтва Залуцькою Н.О. та вчителем української мови Жеребак Н.В. взяли участь у міжшкільному огляді-конкурсі «Вертеп 2016» на базі Ракошинської ЗОШ І-ІІІ ступенів. В конкурсі взяли участь 5 шкільних колективів району. Кожен з них продемонстрував уривки вертепів, різдвяні дійства та літературно-музичні композиції на різдвяну тематику.
 За підсумками конкурсу учні нашої школи стали учасниками районного етапу конкурсу-огляду вертепних дійств «Різдвяне диво-2016». Колектив гуртка "Джерельце", учнів 7 та 8 класів (Лучин Я., Микитич А., Ваш О., Буглина Ю., Булеза Ю.), щедрували в Залужанській ЗОШ І-ІІІ класів. Їх радо вітали присутні в залі, яких наші дівчата щедро посівали, бажаючи щастя, здоровя, найкращих гараздів...
  Дівчата молодці!!! 
 Саме організація таких заходів необхідна для того, щоб зберігати наші українські традиції, примножувати їх, Це дарує всім нам натхнення та впевненість, що все у нас буде добре! 
Просмотров: 498 | Добавил: Любов | Дата: 15 Января 2016

 

 Виховання дітей – ризикована справа. Адже у випадку удачі остання досягнута ціною великої праці і турботи, у випадку ж невдачі горе не порівняти ні з яким іншим.
   ДЕМОКРИТ
  Наш час – час змін і перетворень у різних сферах життя, зокрема й в навчально-виховному процесі. Сучасний світ не стоїть на місці, і першими будуть ті, хто володіє знаннями. Жодна реформа не зможе змінити будь-що в системі освіти, якщо вчитель сам не зміниться, і тим самим не змінить підходи до організації навчально-виховного процесу. 
  12 січня 2016 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося засідання педагогічної ради на тему «Навчати чи виховувати ... Читать дальше »
Просмотров: 624 | Добавил: Любов | Дата: 12 Января 2016

Здравствуй новорічне свято!
Сяй,
ялиночко, ясніш!
Будем гратись, танцювати,
Грай, музико, голосніш.

З-поміж багатьох сучасних свят Новий рік є найулюбленішим. Можливо, тому що обіцяє зустріч із чимось таємничим, дає надію, що прийдешній час буде кращим, ніж минулий.
Це свято є особливо радісним для дітей, так як протягом двох тижнів від Нового Року до Старого Нового Року проходять численні дитячі розважальні заходи: концерти, ігри, фестивалі, ярмарки тощо. Окрім цього, основною інтригою Нового Року залишаються подарунки від Діда Мороза. Дітвора з нетерпінням чекає новорічного ранку, коли можна відшукати безліч подарунків під ялинкою.
Ось і знов у нашій школі Новорічний ранок в зборі. До учнів 1- 4 класів знов завітали наші улюблені гості Дід Мороз, Снігуронька та загадковий гість «Мавпа». Зал гарний, святково прикрашений, в центрі наша пишна ялинонька і панує святковий карнавал. Учні веселяться, танцюють, багато жартів, більше сміх ... Читать дальше »

Просмотров: 437 | Добавил: Любов | Дата: 30 Декабря 2015

« 1 2 ... 78 79 80 81 82 ... 85 86 »