Головна » 2016 » Январь » 23 » День соборності УКРАЇНИ!
20:13
День соборності УКРАЇНИ!
День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
 Сьогодні, після двох десятків років Незалежності, проблема соборності України є, на жаль, не менш актуальною.
У рамках відзначення Дня Соборності в Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів педагогом-організатором Голод Я.А. було проведено загальношкільний захід - інформаційну годину «Є у нас одна країна – то прекрасна Україна». Учні 8 класу, як завжди відзначилися своїм артистизмом, своєю активністю та відповідальністю. Захід був насичений читанням віршів, переглядом фрагменту документального фільму, виконанням гімну України. А на завершення заходу було виконано пісню про Україну та проведено вікторину «Я знаю свою Україну».
 Гідне відзначення державного свята – Дня Соборності України – сприяє зміцненню єдності людей навколо ідеї соборної української держави, утвердженню ідеалів свободи і демократії, вихованню в учнів почуття національної гідності.Сьогодні як ніколи ми переконані, що жодного прояву сепататизму не допустимо на нашій землі! Ми маємо памятати про загиблих героїв сучасної війни на сході, котрі віддали життя за єдність України, за її Соборність! "Борітеся - поборете! Вам Бог помагає",- так звертається до нас наш Шевченко зі сторінок Кобзаря.
 Україна багатонаціональна, багатомовна, але Україна - єдина! Пам’ятаймо, не забуваймо і цінуймо нашу Батьківщину. Збережімо наш патріотизм, віру та силу духу для наступних поколінь.
Переглядів: 511 | Додав: Любов | Рейтинг: 5.0/1