Головна » 2016 » Январь » 12 » Навчати чи виховувати?
14:10
Навчати чи виховувати?

 

 Виховання дітей – ризикована справа. Адже у випадку удачі остання досягнута ціною великої праці і турботи, у випадку ж невдачі горе не порівняти ні з яким іншим.
   ДЕМОКРИТ
  Наш час – час змін і перетворень у різних сферах життя, зокрема й в навчально-виховному процесі. Сучасний світ не стоїть на місці, і першими будуть ті, хто володіє знаннями. Жодна реформа не зможе змінити будь-що в системі освіти, якщо вчитель сам не зміниться, і тим самим не змінить підходи до організації навчально-виховного процесу. 
  12 січня 2016 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося засідання педагогічної ради на тему «Навчати чи виховувати?»
Учителям школи було  запропоновано поміркувати над такими проблемами:
• Якою мірою модернізація освіти зачепила проблеми виховання?
• Дитину треба приймати такою, якою вона є? 
• На сучасному етапі розвитку суспільства навчання першочергове чи виховання?
Розпочалася робота педагогічної ради з методу незакінченого речення «Я вважаю, що…»
 Залуцька Н.О. підготувала цікавий екскурс із педагогіки щодо цього питання. Педагоги школи, безперечно, розуміють, що перш за все вони повинні надавати якісні освітні послуги, та дуже боляче, коли в гонитві за знаннями втрачається людяність. Адже «розум в руках нелюда – меч».
 На педраді також розглядалися питання виконання планів та програм за І семестр 2015-2016 навчального року, об’єктивності оцінювання учнів, підсумки виховної роботи школи за І семестр. 
  Педагогічна рада походить від слова «радитися». Вона має приносити педагогічному колективу радість та задоволення, впевненість і натхнен¬ня.

 

Переглядів: 625 | Додав: Любов | Рейтинг: 5.0/4