Головна » 2015 » Ноябрь » 10 » Всесвітній день науки в ім’я миру і розвитку
13:13
Всесвітній день науки в ім’я миру і розвитку
 У науці слава дістається тому, хто переконав світ, 
 а не тому, хто першим набрів на ідею.
 Дарвін Франсіс
 Сьогодні 10 листопада - Всесвітній день науки в ім’я миру і розвитку. Проведення Дня науки з метою підвищення усвідомлення громадськістю в усім світі її користі було рекомендовано в 1999 році на проведеній у Будапешті Всесвітній науковій конференції, де була висловлена необхідність щільнішої взаємодії між наукою й суспільством. Услід конференції 1999 року, ЮНЕСКО офіційно заснувала Всесвітній день науки, проголосивши його на загальній конференції в 2001 році. Вперше в глобальному масштабі Всесвітній день науки був відзначений 2002 року.
 Але перша зустріч з різними науками відбувається в стінах школи, тому день науки – це свято для всіх школярів.Справжні вчені вміють думати самостійно і швидко. Саме цього ми повинні навчитися в школі. 
  З нагоди цього свята в Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів педагогом-організатором Голод Я.А. була проведена інтелектуальна гра «Брейн-ринг». У грі взяли участь 2 команди: «Царі науки» (учні 8 класу) та «Інтелектуали» (учні 9 класу).
 Гра проходила надзвичайно динамічно, цікаво і весело. Учні нашої школи показали свої знання з різних навчальних предметів: географії, фізики, математики, історії, біології, музики. Найкраще себе показали учні Симурник Діана, Яцина Діана, Горват Олександр, Микитич Андріана. В чесній боротьбі перемогла команда «Інтелектуали» учнів 9 класу. На закінчення гри було нагороджено переможців - дипломом, учнів 8 класу - сертифікатом за активну участь та ерудицію.
  Молодці! Вітаємо наших переможців!
Переглядів: 473 | Додав: natalka_mashkarynetz | Рейтинг: 5.0/2