Головна » 2019 » Октябрь » 10

 День працівникі́в осві́ти або День учителя, — професійне свято працівників освіти України; відзначається щорічно в першу неділю жовтня.

Ідея святкувати День учителя задля вшанування працівників освіти з'явилася в багатьох країнах у XIX століття — в основному, заходи присвячувалися видатним місцевим педагогам або визначним історичним подіям галузі. Наприклад, День учителя в Аргентині (11 вересня) заснований у пам'ять видатного педагога-активіста, президента країни Домінго Фаустіно Сарм'єнто, а в Індії (5 вересня) — на честь філософа, громадського діяча і також президента країни Сарвепаллі Радхакришнана.

У республіках СРСР свято вчителів почали відзначати з 1965 року. Офіційно День учителя був закріплений 1980 року Постановою Президії Верховної Ради СРСР «Про святкові і пам'ятні дати». Відзначався у першу неділю жовтня. У незалежній Україні «на підтримку ініціативи працівників освіти» День учителів установлено відзначати щорічно у першу неділю жовтня (Указ Президента України № 513/94 «Про День працівників освіти» від 11 вересня 1994 року).

1966 року в Парижі на Спеціальній міжурядовій конференції було підписано документ про соціа ... Читать дальше »

Просмотров: 204 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 10 Октября 2019

Ось і завітала щедра осінь, яка повноцінно панує уже другий місяць. З давніх давен люди відмічали свято осені, свято зібраного урожаю.
Саме з такою метою у Руськівській ЗОШ I-II ступенів було проведено виставку «Дари Осені». Уже вкотре декорації цього заходу вражають і милують око відвідувачів дійства. Різноманіття квітів, овочів, фруктів втілилися в чудові та цікаві композиції учнів школи. З квітів, зерна, гілочок, динь, картоплі учні створили справжні шедеври, в яких фантазії не було меж.  Було визначено переможців, які були нагороджені грамотами : у номінації "Початкова ланка" - І місце отримав 4 клас, ІІ місце - 3 клас та 1 клас, ІІІ місце - 2 клас;

у номінації "Старша ланка" - І місце отримав 5 клас, ІІ місце - 6 клас, ІІІ місце - 8 клас.

Висловлюємо  щиру подяку всім батькам, хто не лишився осторонь проведеного заходу та проявив свою фантазію у спільних із дітьми справах.

Просмотров: 251 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 10 Октября 2019