Головна » 2019 » Апрель » 06

Кажуть, що на Благовіщення птахи гнізда не в’ють і не несуться. «Благовіщенське яйце під курку не кладуть». Вважається, що від Введення до Благовіщення треба дати землі відпочити. У це свято особливо грішно працювати на землі. На Благовіщення Господь «благословить усяке дихання», і після цього дня можна розпочинати роботи в полі, все буде добре рости, квітнути й колоситися.

Саме до цього свята, 6 квітня 2019 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів, вихователем ГПД Сабов М.І. була проведена година спілкування «Свято Благовіщення». Учні ознайомилися з історією походження цього великого весняного свята та як його святкують в церкві та в народі. Також діти дізналися багато прикмет та повір’їв, які прийшли до нас ще з давніх давен. На закріплення теми години спілкування учні 3-4 класів підготували малюнки «Свято Благовіщення».

 

 

Просмотров: 286 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 06 Апреля 2019

 З кожним роком проблема збереження довкілля стає все більш актуальною. З метою виховання дбайливого ставлення до природи рідного краю, 05 квітня 2019 року  у Руськівській ЗОШ І – ІІ ступенів  було організовано та проведено День довкілля вихователем ГПД Кохан О.Д. Учні разом з учителями прибирали територію свого навчального закладу від сухих гілочок, сухої трави, сміття, наводили лад на клумбах.  Працювали всі та з охотою замітали подвір'я школи. Молодці! Так тримати!

Просмотров: 356 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 06 Апреля 2019

«Здоров'я — мудрих гонорар»
П.Ж. Беранже
«Буде здоров’я - решта все додасться», - так звучить багатовікове спостереження людей. 7 квітня міжнародне співтовариство відзначає Всесвітній день здоров'я. Це свято було засновано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров'я. З'явившись в 1948 році, ця організація об'єднала у своїх рядах представників 191 держави світу.
Перше святкування Всесвітнього дня здоров'я відбулося в 1950 році. Уже тоді глобальною ідеєю заходу була пропаганда здорового способу життя.
Профілактика та увага до нашого власного здоров’я - є основною метою проведених в цей день акцій та заходів. У Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів напередодні Всесвітнього Дня Здоров’я класним керівником Когутич Н.В. з учнями 5 класу провела бесіду "Громадське здоров'я" Під час заходу дівчата та хлопці також обговорили поняття «здоров’я» та «краса», мали змогу ознайомитися як правильно доглядати за шкірою.
 «Здоровий д ... Читать дальше »
Просмотров: 305 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 06 Апреля 2019

 Свідоме й бережливе ставлення до природи маємо формувати з дитинства у сім'ї та школі, за умови активного формування екологічної культури та накопичення систематичних знань у цій галузі. Екологічне навчання і виховання – це процес, спрямований на формування у людини знань наукових основ природокористування, необхідних переконань і практичних навичок, певної орієнтації та активної життєвої позиції в галузі охорони та збереження природних ресурсів.
 6 квітня 2019 року працівники школи провели суботник. Було прибрано подвір'я школи, обкопано квітники та дерева, побілено дерева на території школи та поблизу неї. Загальноосвітня школа покликана виховувати у здобувачів освіти любов до рідного краю, навчати основ охорони навколишнього середовища, науково обґрунтованого використання природних багатств. Та просимо усіх памятати, що чисто не там, де завжди прибирають, а там, де не смітять!!!
"Гадаємо, — писав В. Сухомлинський, — що школа майбутнього повинна найповніше використовувати для гармонійного розвитку людини все, що дає природа і що зможе зробити людина для того, щоб природа служила їй. Уже через це ми повинні берегти і поповнювати при ... Читать дальше »
Просмотров: 287 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 06 Апреля 2019