Головна » Архив материалов

 

"Народна гра - це іскра, що засвічує вогник допитливості."

В. О. Сухомлинський

 27 листопада 2015 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося ІІ засідання шкільного методичного об’єднання класних керівників на тему «Розвиток морально-етичних норм колективу класу засобами народних ігор».
 Засідання пройшло у формі обміну досвіду роботи. Розпочалося воно теоретичним аспектом питання з досвіду роботи класного керівника Тягур М.І. «Розвиток морально-етичних норм колективу класу засобами народних ігор». Марина Ігорівна виступила перед членами методичного об’єднання класних керівників з презентацією свого досвіду роботи з учнями. Затим всі відвідали показову виховну годину  у 3 класі, де класний керівн ... Читать дальше »
Просмотров: 532 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 28 Ноября 2015

«Ніколи людина не переживає так глибоко почуття обов’язку перед Батьківщиною, як в ті години роздумів над долею Вітчизни, коли вона сама мислено повторює шлях, пройдений своїм народом, бачить і почуває себе як часточку народу …» (В.О.Сухомлинський)
 27 листопада 2015 року відбулося ІІ засідання методичного об’єднання суспільно-гуманітарного циклу. Під час цього засідання члени методичного об’єднання ділилися досвідом роботи з розвитку креативного потенціалу учнів на уроках суспільно - гуманітарного циклу.
Творчою особистістю є індивід, який має високий рівень знань, потяг до нового, оригінального, вміє відкинути звичайне, шаблонне. їй притаманні творчі здібності, які є умовою творчої діяльності.
Технологія формування творчої особистості в ... Читать дальше »

Просмотров: 392 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 27 Ноября 2015

«Сім'я — джерело, водами якого живиться
повноводна річка нашої держави».
В. Сухомлинський

Проблема сімейного виховання та взаємозв'язку школи й родини одна з актуальних проблем виховної роботи.
Батьки й педагоги - дві наймогутніші сили у становленні особистості кожної дитини, роль яких неможливо перебільшити. Саме тому робота з батьками є одним з головних напрямків виховної роботи в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів.
Результативність виховного процесу залежить від того, як складаються відносини між педагогами, учнями і батьками. Батьки і педагоги - вихователі одних і тих же дітей, і результат виховання може бути успішним тоді, коли вчителі та батьки стануть союзниками.
27 листопада 2015 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулися загальношкільні батьківські збори. На порядку денному серед організаційних питань були:
1. Про підсумки медичного огляду учнів школи за 2015 рік.
2. Про важливість читання для учнів І ступеню.
Медична сестра школи Молнар Еріка Ервінівна навела статистичні дані медичного о ... Читать дальше »

Просмотров: 463 | Добавил: Любов | Дата: 24 Ноября 2015

 20 листопада 2015 року у Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів було проведено ІІ засідання методичного об'єднання вчителів початкових класів та музичного мистецтва на тему "Розвиток соціальної компетентності молодших школярів. Адаптація школярів у навчально-виховному процесі. " Метою засідання було активізувати питання про розвиток соціальної компетентності молодших школярів; з'ясувати рівень адаптації першокласників до шкільного колективу та адаптації учнів 4 класу до навчання у 5 класі.
 Членами методичного об'єднання було відвідано відкритий урок з природознавства "Розселення рослин у природі" у 2 класі, який провела Сидун О.П. Урок було проведено на високому методичному рівні. Вчителька підготувала для учнів презентацію, цікаві відеофільми, що допомогло учням краще засвоїти новий матеріал. На уроці були присутні інтерактивні вправи "Робота в групах", вправа "Очікування". Було використано міжпредметні зв'язки з читання, музичного мистецтва, що спонукало учнів до активної навчальної діяльності. 
Просмотров: 463 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 22 Ноября 2015


 Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує те місце, де вона народилася, де промайнуло її дитинство, дитинство з дивосвітом-казкою, з материнською ласкою у затишній батьківській оселі. То родинне вогнище, маленька батьківщина кожної людини. То її велике «Я», з якого починається людина, родина, Батьківщина і вся наша велична й неповторна у світі Україна. 17 листопада у Руськівській школі І-ІІ ступенів вихователем ГПД Сабов М.І. була проведена виховна година "Україна - наша Батьківщина" в рамках Школи становлення молодого вчителя ... Читать дальше »

Просмотров: 562 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 18 Ноября 2015

Математика — цариця всіх наук. 
Її улюблениця — істина, 
її вбрання — простота і ясність. 
Палац цієї володарки оточено тернистими заростями,
і, щоб досяг­ти його, кожному доводиться пробиратися крізь хащі. 
 Ян. Снядецький
 16 листопада 2015 року в Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів розпочався Тиждень математики. Вчителі математики Крайняниця Софія Федорівна та Яцина Марія Іванівна на загальношкільній лінійці відкрили Тиждень математики і оголосили учням всіх класів план його проведення.
 17 листопада вчителем математики Крайняницею Софією Федорівною було проведено між учнями 5-9 класів математичну вікторину. Учні з великим захопленням виконували логічні завдання, задачі, запропоновані вчителем. Між учнями виникла велика конкуренція, адже кожний клас прагнув перемоги. Всі активно змагалися, і з нетерпінням чекали результатів конкурсу. Члени журі підбили підсумки і оголосили переможців, де виграли у
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 498 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 17 Ноября 2015

Ми легше визнаємо свої помилки 
у поведінці, ніж у мисленні. 
Ніхто не може оцінювати іншого, поки не навчиться оцінювати самого себе. 
 К. Роджерс
 16 листопада в усьому світі відзначають Міжнародний день толерантності. Його запровадили у 1995 за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри.
 Навчання починається з дітей, яких варто вчити не просто бути «такими як всі», а, поважаючи інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію. Тож ЮНЕСКО пропонує відзначати День толерантності у школах і в
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 477 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 17 Ноября 2015

Дорожні правила вивчай,
Їх треба заучити!
Ніколи їх не забувай,
Щоб у безпеці жити!
 З появою автомобілів, виникло питання, як забезпечити безпеку їх руху та безпеку пішоходів.
 Для цього були створені правила дорожнього руху, які обов'язкові для виконання всіма учасниками дорожнього руху. Вони встановлюють єдиний порядок руху на всій території України. Виконання цих правил – запорука у збереженні свого життя на дорозі.
 Відповідно до листа відділу освіти №01-17/185 від 06.11.2015 року в Руськівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів було розпочато Тиждень безпеки дорожнього руху. 
 Впродовж тижня класними керівниками були проведені виховні бесіди «На наших вулицях», «Знай і виконуй правила дорожнього руху» , «Будь обережним на дорозі», практичне заняття з медсестрою школи «Перша медична допомога при ДТП», виставка матеріалів та дидактичних посібників «Безпечна дорога».Учні початкових класів були залучені в конкурсі малюнків «Безпека на дорозі». Вчи
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 457 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 16 Ноября 2015

   13 листопада 2015 року вчителем образотворчого мистецтва Залуцькою Н.О. було проведено майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки. У заході брали участь члени шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів та музичного мистецтва, заступник директора школи з навчально-виховної роботи – Яцина М.І.
 Лялька-мотанка – українська народна лялька, символ жіночої мудрості.Уміння її виготовляти - це можливість вчителя долучити учнів до забутих народних ремесел, це один із важливих напрямів національно-патріотичного виховання. це. зрештою. можливість використання мотанки в рамках волонтеського руху, як обереги для наших воїнів на сході...
 Здавна у кожній родині лялька-мотанка виконувала роль оберегу, була символом мудрості, берегинею роду, символом матері-прародительниці та зв’язку між поколіннями, одна із найдревніших іграшок і сакральних істот нашого народу, якій тисячі й тисячі років. Дуже важливою частиною виготовлення ляльки-мотанки є знання обрядів і їх дотримання. Лялька-мотанка ні в якому разі не шиється, не проколюється голками чи шпильками – виключно мотається. Звідси і назва - МОТАНКА. Голку мо
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 490 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 14 Ноября 2015

Кожна дитина має відкрити в собі творця,
адже без творчої діяльності
неможливий гармонійний розвиток
і формування особистості.
 13 листопада 2015 року в нашій школі пройшов День мистецтва в рамках Тижня молодшого школяра.
 Розпочався він зі Свята української пісні „Сплетемо з пісень віночок”, яке підготувала вчитель музичного мистецтва Залуцька Наталія Омелянівна. Недарма кажуть: „Пісня – душа народу”. І справді, яке це диво – українська пісня! Кого тільки не полонила її вічна краса. Українська пісня – то живий скарб, що йде від покоління до покоління, несучи радість чи смуток, чаруючи людську душу, даючи їй силу й натхнення.
 На святі прозвучали українські народні пісні „Вийшли в поле косарі” , „Грицю, Грицю, до роботи”, „Котику сіренький”, „Варенички”, „Ой, Марічко, чичері”, пісня-гра „Голуб”, а також пісні українських композиторів – „Добрий день, матусю-Україно!”( муз. М.Ведмедері), „Побажання”
		
		... 
		
			Читать дальше »
		
Просмотров: 523 | Добавил: natalka_mashkarynetz | Дата: 13 Ноября 2015

« 1 2 ... 81 82 83 84 85 86 87 »