Головна » Архив материалов

14 травня  2024 року було проведено ІУ засідання методичного обєднання класних керівників на тему «Формування ключових компетентностей та наскрізних вмінь  здобувачів освіти як чинника створення безпечного освітнього середовища». Спочатку було звітування голови МО Гладжикурки Л.Д. про роботу за 2023 -2024 навчальний рік. Після цього розглядалися питання «Про Формування ціннісного ставлення до праці. (застосування здобутих знань у практичних ситуаціях)»  та «Про Формування ціннісного ставлення до мистецтва (застосування здобутих знань у практичних ситуаціях)». Затим класними керівниками було схвалено план роботи на 2024-2025 навчальний рік. Проведено ІУ засідання у формі круглого столу.

Просмотров: 4 | Добавил: Любов | Дата: 16 Мая 2024

Сьогоднішній день,15 травня 2024 року, у Руськівській гімназії видався дуже насиченим та цікавим, адже до нас завітала Лендєл Іванна Олександрівна з МОМ (Міжнародна організація міграції) та у цікавій і доступній формі ознайомила діток з правилами безпечної міграції, працевлаштування та подорожування.

З учнями було проведено цікаві практичні заняття та ігри, наприклад, «Ліза та її друзі подорожують світом» - дуже цікава та пізнавальна гра, учні були просто у захваті.

Також сподобалась гра «Рожеві окуляри», де діти мали можливість перевірити свої знання щодо обізнаності у сфері протидії торгівлі людьми.

Учні нашої гімназії мали можливість поставити запитання щодо безпечного працевлаштування, подорожування тощо.

А ще Іванна Олександрівна залишила учням багато цікавих подарунків, від яких усі були у захваті. Щиро дякуємо!

Просмотров: 3 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 15 Мая 2024

Шкільні роки – незабутня сходинка життя кожної дитини.Від того, наскільки сприятливим та безпечним є освітнє середовище, залежить формування особистості.

13 травня в 5 класі Руськівької гімназії Реметою М.В. було проведено виховну годину на тему "Скажемо булінгу - ні!". Учні дізналися про різні види булінгу та його наслідки. За допомогою відеороликів, рольових ігор та групових дискусій діти навчалися розпізнавати булінг і протидіяти йому. Захід допоміг створити більш дружню та безпечну атмосферу у нашому класі.

Просмотров: 5 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 13 Мая 2024

Щороку у травні Україна відзначає День Європи. Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи. Саме тому у нашій гімназії було проведено акцію «Відкриваємо Європу разом». Учні відзначили цей день флешмобом: створили на території закладу коло, в середині якого розгорнули прапор України.

Учасники флешмобу передали творчий привіт країнам Європи. Прослухавши Гімн Європейського Союзу та виконавши Державний Гімн України, учасники флешмобу вигукнули гасло «Україна-це Європа!»

Просмотров: 7 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 09 Мая 2024

Сьогодні все частіше в шкільному середовищі звучить слово «булінг». Булінг відрізняється від звичайної суперечки між дітьми тим, що супроводжується фізичним чи психологічним насиллям: дитину висміюють, залякують, б’ють, псують речі. Як розпізнати, що дитину ображають у школі, і як вирішується проблема дитячої жорстокості ? Саме ці питання   досліджували другокласники  на уроці відвертого спілкування « Стережись! Бо що посієш , те й пожнеш!»

... Читать дальше »

Просмотров: 6 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 09 Мая 2024

Цього року Україна відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Ми ніколи не забудемо про цю трагічну сторінку української історії і шануватимемо тих, кому завдячуємо своїм життям.

Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Однак тепер це – путінська росія, яка говорить про «вирішальний внесок у перемогу над нацизмом росіян». Сьогодні саме рф зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі.

Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини.

Шануймо кожного, хто боровся і бореться за мир у нашому світі! І пам’ятаймо це до скону, адже у війни немає терміну придатності. Її наслідки – вічні.

Просмотров: 7 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 08 Мая 2024

У кожній українській родині знають, що Великдень - одне з найбільших і найшанованіших християнських свят. Дорослі і малі із настанням весни чекають цього свята.

Учні 1-9 класів Руськівської гімназії підготували святкову виставку малюнків та великодніх композицій. На передодні світлого свята Пасхи учні створювали неповторні великодні писанки, віночки, кошики. Актовий зал гімназії заграв різними барвами, які підіймають настрій в очікуванні свята Воскресіння Господнього. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов.

Дякуємо учням за активну участь та вітаємо зі святом Великодня!

Просмотров: 8 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 03 Мая 2024

Здоровим будеш - все здобудеш!

Здоровʼя -запорука повноцінного життя. Його потрібно зміцнювати - займатися спортом і правильно харчуватися. Чи будемо ми здорові - залежить від нас самих.

Саме тому наші учні долучилися до циклу заходів:

- інформаційного міксу: «Бути здоровим - це модно»;

-«Раціональне харчування»;

-«Шкідливі звички».

Здоровим бути модно, бо це означає правильно харчуватися, займатися спортом, не мати шкідливих звичок, відпочивати, дотримуватися режиму.

Просмотров: 8 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 02 Мая 2024

Великдень всіх нас на гостини просить
Малює сонце, полотно небес.
І крашанку, як усмішку підносить,
«Христос Воскрес!» – «Воістину Воскрес!»

Великдень – найбільше християнське свято. Цей день має ще одну назву – Пасха. Є багато свят, які люблять зустрічати українці, але одним з головних є весняне свято – Великдень. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов. Пасха для школярів – це перш за все, знайомство з історією. Дітям потрібно дати знання про побут, звичаї, традиції, світогляд українського народу. Через виховні заняття  йде духовне збагачення діте ... Читать дальше »

Просмотров: 11 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 01 Мая 2024

Чорнобиль-це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це памʼять, це наш нестерпний біль.

26 квітня в Руськівській гімназії було проведено загальношкільну лінійку «Чорнобиль-наш біль». Учні та вчителі вшанували хвилиною мовчання всіх, хто віддав своє життя, рятуючи український народ від радіаційної небезпеки.

Нехай у цей день, День Національної скорботи, тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться в думах кожного з нас співчуттям і милосердям.

Просмотров: 13 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 29 Апреля 2024

1 2 3 ... 86 87 »