Головна » 2019 » Сентябрь » 30 » 30 вересня - Всеукраїнський День бібліотек
20:29
30 вересня - Всеукраїнський День бібліотек


Бібліотека - один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність в процесах збереження, накопичення і передачі людських пізнань.
На сьогоднішній день в Україні функціонують близько 40 тисяч великих і малих бібліотек. Однією з провідних вважається Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського (НБУВ, сленг. Вернадка), Державна історична бібліотека, Державна бібліотека України для дітей, Національна парламентська бібліотека і т. д. Загальна кількість бібліотечних працівників, зайнятих у цій справі становить близько 53-х тисяч фахівців. Щороку українські книгосховища обслуговують понад 17,5 мільйонів читачів.
З нагоди цього дня 30 вересня 2019 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів пройшов ряд заходів.
Відбулася посвята у читачі учнів 2-го класу. Діти дізналися, що книга – одне з найбільших див, створених людиною, ознайомились з новими надходженнями художньої літератури, прослухали урок-пораду «Книжка – духовна та матеріальна цінність», а також бібліотекар школи, Машкаринець Н.Е. провела бібліотечний урок «Історія виникнення бібліотек», розповіла про історію першої бібліотеки на Україні, засновником якої був Ярослав Мудрий.
Всі заходи були цікаві та сприяли популяризації книг.

Зі святом бібліотек!

 

Переглядів: 208 | Додав: ivanka_lendel | Рейтинг: 5.0/1