Головна » 2019 » Сентябрь » 30


Бібліотека - один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність в процесах збереження, накопичення і передачі людських пізнань.
На сьогоднішній день в Україні функціонують близько 40 тисяч великих і малих бібліотек. Однією з провідних вважається Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського (НБУВ, сленг. Вернадка), Державна історична бібліотека, Державна бібліотека України для дітей, Національна парламентська бібліотека і т. д. Загальна кількість бібліотечних працівників, зайнятих у цій справі становить близько 53-х тисяч фахівців. Щороку українські книгосховища обслуговують понад 17,5 мільйонів читачів.
З нагоди цього дня 30 вересня 2019 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів пройшов ряд заходів.
Відбулася посвята у читачі учнів 2-го класу. Діти дізналися, що книга – одне з найбільших див, створених людиною, ознайомились з новими надходженнями художньої літератури, прослухали урок-пораду «Книжка – духовна та матеріальна цінність», а також бібліотекар школи, Машкаринець Н.Е. провела бібліотечний урок «Історія виникнення бібліотек», розповіла про історію першої бібліотеки на Україні, засновником якої був Ярослав Мудрий.
Всі заход ... Читать дальше »

Просмотров: 206 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 30 Сентября 2019