Головна » 2019 » Декабрь » 17

Андріївські вечорниці – одна з найцікавіших українських традицій, що крізь віки дійшла до нашого часу. Кожного з нас цікавить наше майбутнє. А особливо дівчат. Коли вийдеш заміж? Яким буде чоловік? Чи буде шлюб щасливим? Ці питання є улюбленими на дівочих посиденьках.
У народі свято Андрія Первозваного називають Калитою. Воно вважається парубочим, оскільки в Андріївську ніч парубкам дозволено бешкетувати і робити різні збитки, а дівчата цієї ночі можуть дізнатись свою долю. 7 грудня, у свято покровительки дівчат Катерини, починаються молодіжні обряди. Свято Андрія є логічним продовженням молодіжних гулянь, де юнаки і дівчата шукають собі пару для майбутнього подружнього життя.
Так, 17 грудня 2019 року в Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів учні 4 класу разом з класним керівником Логойдою М. М. відтворили обряд проведення українських вечорниць, під час якого звучали веселі  пісні, виконувались запальні танці. Дівчата ворожили на долю на вишневих гілках, дровах, пирогах, проводили   багато інших забав, що є традиційними для святкування.

 

Просмотров: 196 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 17 Декабря 2019