Головна » 2019 » Декабрь » 02

Тема невиліковних, смертельних хвороб справляє неабияке враження на людину. Передусім це страх, адже навіть сучасні наука та медицина не здатні на 100% захистити наші життя. Якщо додати чималу кількість міфів про ВІЛ, що досі існують в Україні, та відсутність сексуальної просвіти у школах, картина виходить сумна.
У Європі наша держава лишається лідером за масштабами поширення ВІЛ-інфекції. За оцінками експертів UNAIDS, в Україні з ВІЛ-інфекцією живе до 240 тисяч осіб і лише кожен другий знає свій діагноз. Утім, позитивні новини є – у 2018 році, вперше з 2012-го, було зафіксовано зниження темпів епідемії (на 0,52 відсотка). Тож головна мета – зберегти та розвинути цю тенденцію шляхом поширення знань про ВІЛ. Тому проведення тематичних виховних годин та донесення до школярів інформації про ВІЛ та СНІД є важливим моментом, на який не можна не звертати уваги. 
Саме з такою метою 2-го грудня психологом Руськівської  ЗОШ І-ІІ ступенів Жеребак Н.Д. було проведено тестування обізнаності ВІЛ/СНІД серед учнів 7-9 класів, а також  надано інформацію про шляхи передачі  ВІЛ/СНІДу, способи захисту для того щоб уникнути інфікування.
Розуміння і усвідомлення, а також знання про те, як можна уникнути ризику й загрози XXІ століття – ВІЛ і СНІД,& ... Читать дальше »

Просмотров: 198 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 02 Декабря 2019