Головна » 2019 » Ноябрь » 08

Ми маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Всебічна підтримка державності мови, зростання її престижу, зміцнення та розвиток - почесна місія кожного громадянина України. 9 листопада 2019 року в нашій школі з самого ранку учні 8 класу зустрічали всіх із вітанням зі святом, прикріплювали кожному бейджики зі словами «Я люблю рідну мову». У школі було організовано також фотозону з патріотичними написами. Затим вчителькою української мови та літератури було показано презентацію з інформаційними даними про День української писемності та мови. А Гладжикурка Л.Д. організувала показ відео для учнів закладу освіти. Наша мова належить до мов великих європейських і світових народів. Ознайомлення інших націй з нашим словом є одним з принципових завдань, які має здійснювати українська держава. У кожному з напрямів цієї роботи дуже важливою є атмосфера суспільної злагоди, терпимості і порозуміння, що повинна стати нашим спільним оберегом проти будь-яких політичних спекуляцій і навмисних розколів.

Просмотров: 243 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 08 Ноября 2019

8 листопада 2019  року у Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено І етап ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Метою конкурсу є підвищення загальної мовної культури, виховання пошани до українського народу, виявлення творчо обдарованої учнівської молоді. У конкурсі взяли участь усі бажаючі учні 3-9 класів. Організаторами були вчителі школи Сопочкіна М.І. та Жеребак Н.В.
 Українською мовою промовляє дух нашої свободи. Так само, як відновлена воля і демократія, державна мова потребує нині щоденної праці і підтримки. Реальне і повсюдне зміцнення її позицій має водночас виконати дуже важливу і справедливу місію – сприяти дійсно цивілізованому захисту прав національних меншин, упосліджених радянським режимом, і стати природним та єднальним фактором міжнаціонального спілкування у нашій державі.
  Бажаю усім нам любові, щастя, взаємного розуміння і допомоги, щоб жити за Словом, з якого почалася Україна.

 

Просмотров: 234 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 08 Ноября 2019

Наш народ – єдиний. Його мова – це велика основа для єдності всієї держави і духовна гарантія її майбутнього. Згідно листа Управління освіти, молоді та спорту Мукачівської райдержадміністрації №01-17/389 від 07.11.2019 року В Руськівській ЗОШ І-ІІ ступенів 8 листопада 2019 року було проведено радіодиктант національної єдності. Вчителька української мови та літератури Деркач О.І. об 11.00 розпочала  його. Такі заходи пропагують грамотність, підтримують та сприяють розвитку держави. Цього року диктант присвячений 95-річчю Українського радіо. Утвердження нашої державності розпочиналося з боротьби за мову. Від повноцінного відновлення мовного здоров'я України залежить національне відродження усіх найглибших творчих, будівничих і культурних сил Українського народу. Цю дорогу маємо пройти впевнено, твердо і водночас з мудрістю і толерантністю у ставленні до кожного, хто тільки повертається до першоджерела.

 

Просмотров: 268 | Добавил: ivanka_lendel | Дата: 08 Ноября 2019