За ініціативою Міжнародного об'єднання пекарів і кондитерів у 2006 році календарі багатьох країн світу поповнилися ще однією важливою подією — Всесвітній день хліба, який щорічно святкують 16 жовтня.
Борошняний виріб, який багато народів світу вважають головною їжею, має довгу історію. Понад 5 тис. р. тому перша хлібина не була схожа на сучасну, стародавні єгиптяни готували її у вигляді каші із зерен злаків. Пізніше почали випікати на гарячому камінні хлібні паляниці із грубо змеленого зерна. Вже в III тисячолітті до н. е. випікали 3 десятки сортів хліба. До європейських народів рецепт приготування борошняного продукту потрапив із Греції та Римської імперії.
Хліб – один з небагатьох продуктів, який вживають щодня у всьому світі. Ми ставимося до хліба, як до чогось звичайного і навіть буденного. Втім недарма є приказка «Хліб – усьому голова». Цікаві факти про цей продукт цього дня дізналися учні 4 -го класу. |