Головна » 2023 » Декабрь » 22 » ІІ засідання методичного об'єднання класних керівників
14:22
ІІ засідання методичного об'єднання класних керівників

Своє майбутнє ми визначаємо задовго до останнього шкільного дзвінка. Обираючи професію, стараємося зважити всі «за» і «проти» того чи іншого заняття, що приваблює, «приміряти його на себе».

Вибір професії – чи не найголовніший чинник того, як складеться твоє подальше життя та як ти в ньому будеш себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.

Профорієнтацйна робота – це робота з учнями щодо озброєння підлітків визначеною сукупністю знань про соціально-економічні і психофізіологічні особливості різних професій, умов правильного вибору однієї з них, інформації про канали працевлаштування, вимог до прийому на роботу і т.д. Це напрям роботи, в якому систематизуються відомості про зміст та перспективи сучасних професій, форми й умови оволодіння різними спеціальностями, стан та потреби ринку праці.

Саме в рамках профорієнтаційної роботи була здійснена екскурсія учнями 8 класу та класним керівником Копич Т. В. до Мукачівського фахового коледжу. Відбулась зустріч з фахівцями, які розповіли учням особливості характеру різних професій та спеціальностей. Ознайомились з умовами вступу та подальшим працевлаштуванням своїх випускників. Учні мали змогу відвідати аграрну та ветеринарну ділянки коледжу, де студенти проходять навчальну практику, здійснили екскурсію по самому коледжу (спортзал, актовий зал, бібліотека, аудиторії різних спеціальностей).

Переглядів: 31 | Додав: Любов | Рейтинг: 5.0/1