Головна » 2023 » Октябрь » 10

Щороку 10 жовтня ми святкуємо Всесвітній день психічного здоров'я.
Психічне (ментальне) здоров'я – це стан психічного благополуччя, яке дозволяє людям справлятися з життєвими стресами, реалізовувати свої здібності, навчатися й працювати, а також робити внесок у життя суспільства. Це невід'ємний компонент здоров'я та благополуччя, який є основою нашої індивідуальної та колективної здатності ухвалювати рішення, будувати стосунки та формувати світ, у якому ми живемо. Психічне здоров'я – основне право людини. І це має вирішальне значення для особистого, суспільного та соціально-економічного розвитку.
 Психологом Руськівської гімназії Глаголою Н.Д. було проведено  бесіду з учнями гімназії, де психолог надала цінні рекомендації, розповіла про чинники, які впливають на психічне здоров’я,  які вправи і техніки можна використовувати для того, щоб зберегти його.
Психічне здоров’я кожного в першу чергу залежить від нього самого і його близьких. Задача кожної сучасної людини зберігати свою душевну рівновагу, бути готовою до стресових ситуацій, і за необхідності звертатися за допомогою, а не пускати на самоплив симптоми перевантаження, депресії, емоційної нестійкості.
Б ... Читать дальше »

Просмотров: 46 | Добавил: nataliazherebak | Дата: 10 Октября 2023